Beleef de onvergetelijke ervaring van
Spiga d'Oro….....
Deze Italiaans keuken, versterkt door de unieke toets van Francesco Di Taranto, neemt je smaakpapillen mee op een smaakverkenning die je zal bevallen.
Om uw maaltijden te verrijken, bieden wij een gevarieerde wijnkaart
Aperitivi
Il segreto del gusto
Raffinato, regionale, con quel tocco sempre speciale
Bollicine
Il nostro Bollicino "metodo classico"
Aperitivo d’ Oro 1990
Revisited Blue Curaçao, Panarea Gin, pompelmoessap, Mezcal
Negroni how YOU like it...
Classic, sbagliato, Americano
Sicilian Gin & Tonic
Sicilia Panarea Sunset G & T
Vermouth
Contratto di Rivetti - Bianco o Rosso
Amaretto sour restyled
Amaretto, limoen, ananas, eiwitschuim
Campari
Soda, Tonica, Orange, Ghiaccio
Spritz
Aperol, Prosecco di Valdobbiadene, Soda
Limoncello Spritz
home made limoncello, Prosecco di Valdobbiadene, Soda
Senza Alcol
Sir James 101, bitter aperitif
Senza Alcol
"Feral 2", gember, kruidnagel
Senza Alcol
Buloo apero, "unguilty sparkling pleasure"
Primi
Tartara & polpetto di granchio, timo, avocado
€26
Tartaar van koningskrab, gegratineerde krabpoot, tijmboter, avocado,
polpette van makreel & limoenzeste
Scampi di mare, velouté di porri, fumé di gamberi grigi, cayenna, cannolicchi, timo
€25
Zeescampi’s, velouté van prei, fumét van grijze garenalen, cayenne, scheermessen, tijm
Tonno bleu fin 'Tataki', burrata, asperges
€25
Tataki van bluefin tonijn, sesam, burrata di andria, asperges, zalf van paprika & cayenne
Terrina di fegato d'oca preparata con Moscato Passito, barbabietola, confit di indivia, brioche
€25
Terrine van ganzenlever bereid met Moscato Passito, rode biet, confit van witloof, brioche
Tartara di manzo “Reale” del Maremmano Toscano “I Terzi”
€25
Tartaar van gepekeld Maremaanse chianinarund “Reale”, fritto van prei, gekonfijte knoflook
Chef Francesco gebruikt tijd (low t° & slow time ) en de delicatesse van hitte & gerookte kruiden om een Reale-snit (runds, hals & wangen) v/h Maremmaanse ras te ‘transformeren’ in een smaakbom.
Seppie gratinati con gremolata e pecorino, ripiene di molluschi
€23
pijlinktvisjes gevuld met pesto van schaaldieren en kafir limoenblaadjes, gegratineerd met pecorino romano en geroosterde ui

Pasta Spiga (als HG )
€22/€29
“Spiga”-pasta gevuld met truffel en provolone / velouté van Pecorino Romano
ragout van verse Toscaanse venkelworst / truffelvlokken
Graag vragen we u om vanaf een gezelschap van 5 personen uw keuze te beperken tot 3 verschillende
Secondi
Linguine, scampi, cappesante, asparagi, aneto, pomodorini San Marzano
€29
Verse linguini, zeescampi’s, sintjakobsnoten, asperges, dille, san-marzano kerstomaten
Signature dish"Tajarin", salvia, tartuffo invernale
€32
Fijne verse eiertagliolini, salie, geklaarde boter, overraspt met wintertruffel uit Alba
Tajarin pasta is een Piemontese specialiteit die bereid wordt met alleen eierdooiers
Gamberoni al griglia, marinata di spezie e aglio
€34
Gegrilde gamba’s, tijm-en knoflookboter, tartaar van dille en kappertjes
pappardelle al ragu di lepre con finochietto
€29
verse papardelle met ragout van haas, wilde venkel, roze peper, truffelpecorino "salcis"
Porchetta affumicata, crosta di pistacchio di bronte, pecorino siciliano, salsa agrodolce
€29
Scaloppine van speenvarken, pesto van pistashe van bronte, agrodolce saus
Signature dish; Saltimbocca di vitello alla Valdostana
€29
Kalfsoester gebraden in een jasje van Siciliaanse “prosciutella”-beenham ,“Fontina D.O.P, saus met Marsala di Florio, knoflook, limoen & salie, fritto van raapstelen
Tagliata di manzo del “Fassone”
€39
Filet van het Fassone-rund, saignant gegrild, geroosterde rozemarijn-aardappelen
Het belangrijkste kenmerk van het Fassone rund is dat het “mager” vlees is, arm aan pezen en vet, hartig doch smakelijk. Het Piemontese vlees is uitzonderlijk, een van de beste in Italië, uniek, met het juiste intramusculaire vetgehalte dat het mager, laag in cholesterol maar vooral intens lekker maakt.

Animelle di bovino Fassone, senape di balsamico, timo, gnocchi di robiolo
€36
Krokant gebraden kalfshartzwezeriken, saus van balsamicomosterd & tijm,
gnocchi van robiolo & truffel
Graag vanaf 5 personen uw keuze beperken naar 3 gerechten.
Il segreto del gusto
Gli dolci della nostra patiserie...fatto in casa
Dolci
Tirami sempre Su
€12
Tiramisu..u..u..u..u..u.. op wijze van Nicky
Meringata estiva alla crema di Limone, pan di spagna
€12
Luchtige sponscake overdekt met citoen-en vanillecréme, italiaanse gebrande merengue
Coupe Colonel italian way
€12
Coupe Italian Colonel home made "sorbet limoen” - Limoncello"
Dame blanche
€12
Huisbereide vanilleroomijs “Dame Blanche” met lauwe gesmolten chocolade saus
“Baba” al cioccolato fatto in casa, gelato all'amarena
€12
Home made warme chocolade moelleux, huisbereide amarena roomijs, krokante tuille
(15 minuutjes wachten aub)
Crème brûlée
€
Gebrande en bereid met verse vanillestokken uit Madagascar
Zabaglione (enkel verkrijgbaar vanaf 2p)
€9/pp
Sabayon ; Marsala / vanilleijsroom
Kaasbord met een selectie van italiaanse dop-kazen
€15
Aangepaste wijn bij uw kaas….Call Selina la sommeliere !!
Sterke dranken
Italian Spirits... and more...
Grappa
Berta Villa Prato 2j barrique
Most van diverse wijnen
Berta Elisi 1j barrique
Barbera, Nebbiolo, Cabernet
Berta Aquardens “Primagioia” 1j barrique
Assemblages grappa & Brandy
Berta TreSoliTre 9j barrique
ru Grappa 100% Nebbiolo most
Poli Cleopatra di Amarone
1j gerijpt in Franse barrique
Cleopatra Moscato
Fijne, lichtgefruite grappa 1j gerijpt in Franse barrique
Due Barili di Jacopo Poli
4jaar gerijpt, 2j in franse barrique, 2j in Tonneaux van Sherry
Marolo Après
Moscato, 5 jr barrique van Zibbibovaten
...proef de sensatie








Het eten was zoals naar gewoonte uitstekend,bediening was vriendelijk en gemoedelijk,dank u aan heel het team van spiga