Beleef de onvergetelijke ervaring van
Spiga d'Oro…
Deze Italiaans keuken, versterkt door de unieke toets van Francesco Di Taranto, neemt je smaakpapillen mee op een smaakverkenning die je zal bevallen.
Om uw maaltijden te verrijken, bieden wij een gevarieerde wijnkaart
Aperitivi
Il segreto del gusto
Raffinato, regionale, con quel tocco sempre speciale
Bollicine Duca Nero Millesimato
Sicilian Spumante Extra Brut di Qualita
Aperitivo d’ Oro 1990
Revisited Blue Curaçao, Panarea Gin, pompelmoessap, Mezcal
Negroni fatto alla Spiga d’Oro
Sipsmith Gin, Campari, Vermouth del Professore
Sicilian Gin & Tonic
Sicilia Panarea Sunset G & T
Vermouth
Contratto di Rivetti - Bianco o Rosso
Aperitivo Nonino Botanica
kruiden vermouth op basis van gember, geserveerd met bubbels en tonic
Campari
Soda, Tonica, Orange, Ghiaccio
Spritz Aperol
Prosecco di Valdobbiadene, Soda
Senza Alcol Sir James with aromatic botanicals
Non-alco ,Italian Bitter
Senza Alcol
Virgin Mojito, verse munt
Senza Alcol Buloo
Alcoholvrij met rooibos, citroenblad, kers en kruiden
Primi
Tartara & polpetto di granchio / timo / avocado
€25
Tartaar van koningskrab, gegratineerde kingkrabpoot, tijmboter, avocado,
polpette van makreel & limoenzeste, raster van seppie
Carpaccio di polpo,ricci di mare , botarga
€22
Carpaccio van gemarineerde octopus, coulis van zee-egel & bottarga,
salty fingers, pesto van zongedroogde tomaten
Tartara di manzo “Reale” del Maremmano Toscano “I Terzi”
€25
Warme tartaar van het Maremmaans rund, gekonfijt & licht gerookt, gnocchi van grana padano
Chef Francesco gebruikte tijd (low t° & slow time ) & de delicatesse van de hitte en gerookte kruiden om een Reale (runds, hals & wangen)-snit van het Toscaanse Maremmaanse ras te ‘transformeren’ in een smaakbom.
Scampi Diavola Al modo Mio
€24
Zeescampi’s op “Diavola” wijze, San Marzano-tomaten,
passata van paprika, dragon, knoflook, peperoncino
Vitello al Tonnato
€22
Carpaccio van Fassone kalfsoester, tonijndressing, fritto van kappers, ,wintertruffel
Carne Cruda Albese
€22
Grof gesneden rundstartaar van het Piëmontese “Fassone”-rund , ciprianidressing, gevulde courgettebloem, espuma van grana, ansjovis van “Cantabrico”
Pasta Spiga (als HG )
€21/€29
“Spiga”-pasta gevuld met truffel en provolone / velouté van Pecorino Romano
ragout van verse Toscaanse venkelworst / truffelvlokken
Graag vragen we u om vanaf een gezelschap van 5 personen uw keuze te beperken tot 3 verschillende
Secondi
Non solo per gli veggie …. Pasta "Tajarin", salvia, tartuffo invernale
€32
”Fijne verse eiertagliolini, salie, geklaarde boter en overraspt met verse wintertruffel uit Alba
Tajarin is een Piëmontese specialiteit en komt overeen met tagliolini welke bereid worden
met enkel eidooiers en niet het eiwit.
Risotto Aquarello alla Carbonara al modo mio
€24
Bio risotto “Aquarello”, alla Carbonara, op wijze van chef Francesco
Verse worst uit Bra, pancetta magra, crème van eigeel & pecorino romano en zwarte peper
Branzino, Romanesco, pomodori affumicati, funghi canterelli
€34
Lijngevangen zeebaars op vel gebraden, romanesco, saus van gerookte San Marzanotomaten & taggiasche olijven, cantharellen, trofiepasta met basilicum pesto
Saltimbocca di vitello “Fassone”
€28
Kalfsoester gebraden in een jasje van Siciliaanse “prosciutella” beenham en “Fontina D.O.P.” Valdostana, saus van Vergine Florio Marsala, witte wijn, limoen
Porchetta di Umbria “Duroc”, ripieno di erbe, laccato con soja & balsamico, senape al miele
€28
Gelakt en 24h gegaard buikspek van “Duroc”-varken, vulling van Ventricina salami, italiaans kruidenbouquet, saus van sojalak & vintage balsamico en tijm
Tagliata van “filet” van het Piemontees Fassone-rund
€37
Filet van het Fassone-rund, saignant gegrild op Toskaanse ”Tagliata”wijze ,
rucolla met truffelmayonaise , Friulaanse aardappel-en uitaart “Frico”
Animelle di bovino Fassone, salsa agrodolce, bietolo, gnocchi di robiola
€35
Krokant gebraden kalfshartzwezeriken, crème van aardpeer, saus van walnotenmosterd & dragon, geroosterde spruiten, rode biet, verse gnocchi met Robiola & Truffel
Graag vanaf 5 personen uw keuze beperken naar 3 gerechten.
Il segreto del gusto
Gli dolci della nostra patiserie...fatto in casa
Dolci
Tiramisu al Limoncello
€12
Crostata meringata alla crema di limone / fragole
€12
Home made “Tarteletje”, citroencréme, gebrand Italiaans meringueschuim, rode bosvruchten
!! gelauwerd door gids Gault Millau
“Millefoglie” van bladerdeeg
€15
Verse room met vanillestokken, frambozen, citroenverbena
Dame blanche
€9
Huisbereid vanilleijsroom “de” klassieker met lauwwarme Callebaut chocolade, vers geklopte vanilleslagroom
“Baba” al cioccolato con gelato al pistacchio
€12
Home made warme chocolade moelleux, huisbereide pistache roomijs, krokante tuille
(15 minuutjes wachten aub)
Zabaglione (enkel verkrijgbaar vanaf 2p)
€9/pp
Sabayon naar keuze ; Marsala of Amaretto / vanilleijsroom
Kaasbord met een selectie van italiaanse dop-kazen
€15
Aangepaste wijn bij uw kaas….Call Selina la sommeliere !!
Sterke dranken
Italian Spirits... and more...
Grappa
Berta Villa Prato 2j barrique
Most van diverse wijnen
Berta Elisi 1j barrique
Barbera, Nebbiolo, Cabernet
Berta Aquardens “Primagioia” 1j barrique
Assemblages grappa & Brandy
Berta TreSoliTre 9j barrique
ru Grappa 100% Nebbiolo most
Poli Cleopatra di Amarone
1j gerijpt in Franse barrique
Cleopatra Moscato
Fijne, lichtgefruite grappa 1j gerijpt in Franse barrique
Due Barili di Jacopo Poli
4jaar gerijpt, 2j in franse barrique, 2j in Tonneaux van Sherry
Marolo Après
Moscato, 5 jr barrique van Zibbibovaten
...proef de sensatie
Het eten was zoals naar gewoonte uitstekend,bediening was vriendelijk en gemoedelijk,dank u aan heel het team van spiga