Beleef de onvergetelijke ervaring van
Spiga d'Oro…
Deze Italiaans keuken, versterkt door de unieke toets van Francesco Di Taranto, neemt je smaakpapillen mee op een smaakverkenning die je zal bevallen.
Om uw maaltijden te verrijken, bieden wij een gevarieerde wijnkaart
Op vraag van velen hebben we ook beslist ons hele gamma wijn ook meeneem te gaan verkopen
Vraag ons gerust voor meer informatie hierover.
Aperitivi
Il segreto del gusto
Raffinato, regionale, con quel tocco sempre speciale
Bollicine nv Franciacorta
€10
The authentic personality of the entire land of Franciacorta.
Aperitivo d’ Oro 1990
€9
Revisited Blue Curaçao, Panarea Gin, pompelmoessap, Mezcal
Negroni fatto alla Spiga d’Oro
€12
Sipsmith Gin, Campari, Vermouth del Professore
Sicilian Gin & Tonic
€13
Sicilia Panarea Sunset G & T
Vermouth
€10
Contratto di Rivetti - Bianco o Rosso
Campari
€12
Soda, Tonica, Orange, Ghiaccio
Spritz Aperol
€11
Prosecco di Valdobbiadene, Soda
Senza Alcol Sir James with aromatic botanicals
€9
Non-alco ,Italian Bitter
Senza Alcol
€6
Virgin Mojito, verse munt
Primi
Tartara & polpetto di granchio / timo / avocado
€24
Tartaar van koningskrab, gegratineerde kingkrabpoot, tijmboter, avocado,
polpette van makreel & mieriks, raster van seppie
Tartara di tonno, stracciatella di burrata & cetrioli
€22
Tartaar van Yellowfin-tonijn, dressing van sjalot, bieslook en chardonnay azijn,
stracciatella van burrata & komkommer, salade van salty fingers
Seppie gratinati con gremolata di pecorino, ripiene di molluschi, caponata di verdure
€19
Pijlinktvisjes gevuld met pesto van schaaldieren, gegratineerd met gremolata van pecorino,
groenten-caponata, pesto van bladpeterselie
Scampi diavola “al modo mio”
€20
Zeescampi’s op “Diavola” wijze, San Marzanotomaten, rode paprika, dragon, knoflook, peperoncino
Carpaccio di manzo alle erbe “Gradisca affumicata”, fegato d’oca
€21
Carpaccio van rund, licht gepekeld met kruiden-infusie, Pugliese olijfolie, mosterdfriser,
geparfumeerd met “Joya” rode wijnazijn uit Friuli, krullen van verse ganzenlever met zeezout

Carne Cruda Albese
€21
Grof gesneden rundstartaar van het Piëmontese Fassonerund , verse truffelvlokken,
kappers, zeezout, Ciprianidressing, fritto van courgettebloem, espuma van grana

Pasta Spiga (als HG € 28)
€20
“Spiga”-pasta gevuld met truffel en provolone / velouté van Pecorino Romano
ragout van verse Toscaanse venkelworst / truffelvlokken
Graag vragen we u om vanaf een gezelschap van 5 personen uw keuze te beperken tot 3 verschillende
Secondi

Risotto Bio “Aquarello” al modo del Marinaro
€26
Piëmontese bio risotto “Aquarello”, zeevruchten, passata van San Marzanotomaten,
knoflook, peperoncino, afgeroomd met basilicumboter
Branzino, cime di rape, salsa di ciliegini “San Marzano” affumicati, risotto nero “Venere”
€32
Op vel gebraden zeebaars, rapenstelen, saus van gerookte “San Marzano” kerstomaten,
scheermes met tijmboter, Bio risotto “Venere” & tonijnbotarga
Spaghetti di Gragnano “Carbonara”
€25
Spaghetti uit Gragnanobloem gebracht op de originele Carbonara wijze,
eigeel & pecorino romano, gepekelde guanciale, zwarte peper
Involtini di vitello con ripieno di “Saltimbocca“
€26
Kalfsinvoltini op “Saltimbocca’s” wijze, roullade van kalfsoester gevuld met parmaham,
ragout van chianina vlees ,saus van witte wijn, limoen & salie, verse gnocchi met Robiola & truffel
Porchetta di Umbria “Duroc”, ripieno di noci, laccato con soja & balsamico, senape al miele
€28
Gelakt en 24h gegaard buikspek van “Duroc”-varken, vulling van notenpesto en kruiden,
lak met soja & vintage balsamico, geroosterde rozemarijn aardappelen
Tagliata van “filet” van het Piemontees Fassone-rund
€36
Filet van het Fassone-rund, saignant gegrild op houtskool, mosterdfriser-salade met Joya-wijnazijn,
Toskaanse “pappa”al pomodore van zongedroogde tomaten & basilicum en ciabattakruim, espuma van grana,
geroosterde rozemarijn aardappelen
Het belangrijkste kenmerk van het Fassone rund is dat het “mager” vlees is, arm aan pezen en vet, hartig doch smakelijk. Het Piemontese vlees is uitzonderlijk, een van de beste in Italië, uniek, met het juiste intramusculaire vetgehalte dat het mager, laag in cholesterol maar vooral intens lekker maakt.

Animelle di bovino Fassone, salsa di senape di noci, fricco Friulano con cipolla & Montasio
€33
Filet van het Fassone-rund, saignant gegrild op houtskool, mosterdfriser-salade met Joya-wijnazijn,
Toskaanse “pappa”al pomodore van zongedroogde tomaten & basilicum en ciabattakruim, espuma van grana,
geroosterde rozemarijn aardappelen
Graag vanaf 5 personen uw keuze beperken naar 3 gerechten.
Il segreto del gusto
Gli dolci della nostra patiserie...fatto in casa
Dolci
Zuppa di cioccolato bianco, cocco e sugo di ananas / pandoro al rabarbaro verbena
€12
Soepje van witte chocolade, coco’s & jus van ananas / pandoro van rabarber / braambessen / citroenverbena
Crostata meringata alla crema di limone / fragole
€12
Home made “Tarteletje” / citroencréme / gebrande meringuetaart / rode vruchten /(gelauwerd door gids Gault Millau)
Crème Brûllée
€12
Gebrande Crème Brûllée met vanillestokken
Dame blanche
€9
De klassieker met warm chocolade en slagroom
“Baba” al cioccolato con gelato al pistacchio
€12
Warme chocolade moelleux / huisbereide amarena roomijs / (15 minuutjes wachten aub)
Zabaglione (enkel verkrijgbaar vanaf 2p)
€8pp
Sabayon naar keuze ; Marsala of Amaretto / vanilleijsroom
Kaasbord met een selectie van italiaanse dop-kazen
€15
Geselecteerd door kaasmeester Van Tricht
Sterke dranken
Italian Spirits... and more...
Grappa
Berta Villa Prato 2j barrique
€10
Most van diverse wijnen
Berta Elisi 1j barrique
€12
Barbera, Nebbiolo, Cabernet
Berta Aquardens “Primagioia” 1j barrique
€14
Assemblages grappa & Brandy
Berta TreSoliTre 9j barrique
€19
ru Grappa 100% Nebbiolo most
Poli Cleopatra di Amarone
€12
1j gerijpt in Franse barrique
Cleopatra Moscato
€11
Fijne, lichtgefruite grappa 1j gerijpt in Franse barrique
Due Barili di Jacopo Poli
€16
4jaar gerijpt, 2j in franse barrique, 2j in Tonneaux van Sherry
Marolo Après
€14
Moscato, 5 jr barrique van Zibbibovaten
...proef de sensatie
Het eten was zoals naar gewoonte uitstekend,bediening was vriendelijk en gemoedelijk,dank u aan heel het team van spiga