Beleef de onvergetelijke ervaring van
Spiga d'Oro…
Deze Italiaans keuken, versterkt door de unieke toets van Francesco Di Taranto, neemt je smaakpapillen mee op een smaakverkenning die je zal bevallen.
Om uw maaltijden te verrijken, bieden wij een gevarieerde wijnkaart
Aperitivi
Il segreto del gusto
Raffinato, regionale, con quel tocco sempre speciale
Bollicine Metodo Classico
Italiaanse Spumante MC Sartarelli Verdicchio
Aperitivo d’ Oro 1990
Revisited Blue Curaçao, Panarea Gin, pompelmoessap, Mezcal
Negroni fatto alla Spiga d’Oro
Sipsmith Gin, Campari, Vermouth del Professore
Sicilian Gin & Tonic
Sicilia Panarea Sunset G & T
Vermouth
Contratto di Rivetti - Bianco o Rosso
Aperitivo Nonino Botanica
kruiden vermouth op basis van gember, geserveerd met bubbels en tonic
Campari
Soda, Tonica, Orange, Ghiaccio
Spritz Aperol
Prosecco di Valdobbiadene, Soda
Senza Alcol Sir James with aromatic botanicals
Non-alco ,Italian Bitter
Senza Alcol
Feral Botanical Free alcohol
Senza Alcol Buloo
Alcoholvrij met rooibos, citroenblad, kers en kruiden
Primi
Tartara & polpetto di granchio / timo / avocado
€26
Tartaar van koningskrab, gegratineerde krabpoot, tijmboter, avocado,
polpette van makreel & limoenzeste, raster van seppie
Carpaccio di Capesante, mousse di fegato d’oca, radicchio
€26
Carpaccio van Sint-Jakobsvrucht, mousse van ganzenlever, radicchio salade gemarineerd met hazelnootolie uit Alba, oestercress, dressing van sjalotjes & dille
Sarde “Beccafico”, alla Palermitano
€22
Sardientjes “alla Beccafico” gevuld met gremolata van geroosterde ui & limoenzeste en pijnboompitten, gegratineerd met ricotta
Asparagi di Kampenhout fusi con scamorza, uova strapazzate con noce moscata
€23
Gepocheerde asperges uit Kampenhout oversmolten met “Scamorza”, roerei met muskaatnoot
“Il Vero” Vitello al Tonnato di magatello della bovina “Fassone”,tartuffo
€25
carpaccio van Fassone kalfsoester gekookt in groentebouillon & laurier, tonijndressing,
fritto van kappers en truffel
Trofie al pesto, ragù d ‘agnello, straccatella di burrata
€22
Trofiepasta uit Liguria, basilicumpesto, polpette van lamsragout, stracciatella van burrata

Pasta Spiga (als HG )
€22/€32
“Spiga”-pasta gevuld met truffel en provolone / velouté van Pecorino Romano
ragout van verse Toscaanse venkelworst / truffelvlokken
Graag vragen we u om vanaf een gezelschap van 5 personen uw keuze te beperken tot 3 verschillende
Secondi
Orrechiette con zuppa marinara & frutti di mare….. come si fa in Puglia
€32/pp
Pugliese orrechiette-pasta, dagverse schelp-& zeevruchten, aan tafel afgewerkt met zijn
schaaldieren-bouillon.
Enkel Vanaf 2 personen te verkrijgen
Linguine di “Gragnano”, ragù di tre carne arrosti, pecorino al tartuffo
€28
Verse linguine met “Gragnano” bloem, salie, ragout van 3 soorten geroosterd vlees, overraspt met Toskaanse truffel pecorino.
Ala di Razza, salsa di burro con limone e capperi spinace
€29
Roggevleugel, geklaarde botersaus met kappertjes & limoen, bladspinazie, krieltjes met knoflook & tijm
Guanciale alla Milanese
€27
Varkenswangen gestoofd in een rijke saus van tomaten, wortel, bleekselderij en kruiden.
Langzaam gekookt, apart geserveerde smeuïge saffraan-en grana risotto "Aquarello" uit Vercelli Piëmonte.
Saltimbocca di vitello alla Valdostana
€29
Kalfsoester gebraden in een jasje van Siciliaanse “prosciutella”-beenham ,
“Fontina D.O.P, saus met Marsala di Florio, knoflook, limoen & salie.
“Tagliata di Manzo Fassone”- Tagliata” van het Piemontees Fassone-rund
€39
Filet van het Fassone-rund, saignant gegrild op Toskaanse ”Tagliata”wijze,
Romeinse salade met Caesars dressing en geroosterde rozemarijn-aardappelen
Het belangrijkste kenmerk van het Fassone rund is dat het “mager” vlees is, arm aan pezen en vet, hartig doch smakelijk. Het Piemontese vlees is uitzonderlijk, een van de beste in Italië, uniek, met het juiste intramusculaire vetgehalte dat het mager, laag in cholesterol maar vooral intens lekker maakt.

Animelle di bovino Fassone, salsa agrodolce, gnocchi di Robiola
€36
Krokant gebraden kalfshartzwezeriken, saus van balsamicomosterd & tijm,
geroosterde asperges, gnocchi met Robiola & truffel
Graag vanaf 5 personen uw keuze beperken naar 3 gerechten.
Il segreto del gusto
Gli dolci della nostra patiserie...fatto in casa
Dolci
Affogata Illy
€10
Huisbereide vanilleijsroom overgoten met Illy espresso
Crostata meringata alla crema di limone
€12
Home made “Tarteletje”, citroencréme, gebrand Italiaans meringueschuim, rode bosvruchten
Parfait van hazelnoten uit Alba
€12
Parfait van hazelnoten uit Alba, coulis van mandarijn
Dame blanche
€12
Huisbereide vanilleroomijs met lauwe gesmolten chocolade of met lauwe kastanjeroom
“Baba” al cioccolato con gelato alla canella
€12
Home made warme chocolade moelleux, huisbereide kaneel roomijs, krokante tuille
(15 minuutjes wachten aub)
Zabaglione (enkel verkrijgbaar vanaf 2p)
€9/pp
Sabayon ; Marsala / vanilleijsroom
Kaasbord met een selectie van italiaanse dop-kazen
€15
Aangepaste wijn bij uw kaas….Call Selina la sommeliere !!
Sterke dranken
Italian Spirits... and more...
Grappa
Berta Villa Prato 2j barrique
Most van diverse wijnen
Berta Elisi 1j barrique
Barbera, Nebbiolo, Cabernet
Berta Aquardens “Primagioia” 1j barrique
Assemblages grappa & Brandy
Berta TreSoliTre 9j barrique
ru Grappa 100% Nebbiolo most
Poli Cleopatra di Amarone
1j gerijpt in Franse barrique
Cleopatra Moscato
Fijne, lichtgefruite grappa 1j gerijpt in Franse barrique
Due Barili di Jacopo Poli
4jaar gerijpt, 2j in franse barrique, 2j in Tonneaux van Sherry
Marolo Après
Moscato, 5 jr barrique van Zibbibovaten
...proef de sensatie
Het eten was zoals naar gewoonte uitstekend,bediening was vriendelijk en gemoedelijk,dank u aan heel het team van spiga