Beleef de onvergetelijke ervaring van
Spiga d'Oro…
Deze Italiaans keuken, versterkt door de unieke toets van Francesco Di Taranto, neemt je smaakpapillen mee op een smaakverkenning die je zal bevallen.
Om uw maaltijden te verrijken, bieden wij een gevarieerde wijnkaart
Aperitivi
Il segreto del gusto
Raffinato, regionale, con quel tocco sempre speciale
Bollicine Duca Nero Millesimato
Sicilian Spumante Extra Brut di Qualita
Aperitivo d’ Oro 1990
Revisited Blue Curaçao, Panarea Gin, pompelmoessap, Mezcal
Negroni fatto alla Spiga d’Oro
Sipsmith Gin, Campari, Vermouth del Professore
Sicilian Gin & Tonic
Sicilia Panarea Sunset G & T
Vermouth
Contratto di Rivetti - Bianco o Rosso
Campari
Soda, Tonica, Orange, Ghiaccio
Spritz Aperol
Prosecco di Valdobbiadene, Soda
Senza Alcol Sir James with aromatic botanicals
Non-alco ,Italian Bitter
Senza Alcol
Virgin Mojito, verse munt
Senza Alcol Buloo
Alcoholvrij met rooibos, citroenblad, kers en kruiden
Primi
Tartara & polpetto di granchio / timo / avocado
Tartaar van koningskrab, gegratineerde kingkrabpoot, tijmboter, avocado,
polpette van makreel & limoenzeste, raster van seppie
Carpaccio di polipo, ricci di mare & bottarga
Carpaccio van gemarineerde octopus, coulis van zee-egel & bottarga, salade van zeekraal, Chardonnay-azijn, Dorati-tomaat

Tartara di manzo “Reale” del Maremmano Toscano “I Terzi”
Warme tartaar van het Maremmaans rund, gekonfijt & licht gerookt, gnocchi van grana padano
Chef Francesco gebruikte tijd (low t° & slow time ) & de delicatesse van de hitte en gerookte kruiden om een Reale (runds, hals & wangen)-snit van het Toscaanse Maremmaanse ras te ‘transformeren’ in een smaakbom.
Cozze & Calamari Fritti e gratinati
Verse Mosselen gegratineerd met gremolata van limoen & kappers en geroosterde ui , fritto van calamari , kruiden-knoflookboter
Vitello al Tonnato
Carpaccio van Fassone kalfsoester, tonijndressing, fritto van kappers, chips van parmaham,zomertruffel
Fegatini, cous-cous di cavalfiore, chips di Parma, cipolla di Tropea
Krokant gebraden kippenlever, cous-cous & crème van bloemkool,
rode ui uit Calabria “Tropea”, chips van Parmaham

Pasta Spiga (als HG )
“Spiga”-pasta gevuld met truffel en provolone / velouté van Pecorino Romano
ragout van verse Toscaanse venkelworst / truffelvlokken
Graag vragen we u om vanaf een gezelschap van 5 personen uw keuze te beperken tot 3 verschillende
Secondi
Paccheri con pesto alla Trapanese
Paccheri-pasta al dente geserveerd, pesto van Pistachehenoten uit Bronte (Etna), zongedroogde tomaten, basilicum, knoflook, pecorino Siciliano “di Zibbibo”

Bio risotto Aquarello alla Milanese, midollo, grana padano
Bio risotto uit Vercelli “Aquarello”, heldere kalfsbouillon, mergpijp, saffraan, geraspte Grana Padano
Orata all’aquapazza nel forno
Filet van dorade royal, “in gek water” gepocheerd in een tomaten en groentenconsommé,
knoflook, Extra Vergine-olijfolie, bio-risotto “Venere” met bottarga
Saltimbocca di vitello "Fassone" al modo della Spiga
Kalfsoester gebraden in een jasje van Siciliaanse prosciutella-beenham, fontina DOP Valdostana, limoensaus met kastanje champignons, salie, agnelotto met geitenkaas en citroen
Ala di razza, burro al limone e capperi
Roggevleugel, geklaarde botersaus met kappertjes & limoen en mosterd, lamsoren, aardappelsalade met dilleolie & handgepelde grijze garnalen en taggiasche olijven
Tagliata van “filet” van het Piemontees Fassone-rund
Filet van het Fassone-rund, saignant gegrild op Toskaanse ”Tagliata”wijze ,
rucolla met truffelmayonaise , Friulaanse aardappel-en uitaart “Frico”

Animelle di bovino Fassone, salsa agrodolce , polpetto di Montasio
Krokant gebraden kalfs-hartzwezeriken, agrodolce saus van vintage Balsamico &
rode wijn en Cremonese honing, polpette van Montasiokaas
Graag vanaf 5 personen uw keuze beperken naar 3 gerechten.
Il segreto del gusto
Gli dolci della nostra patiserie...fatto in casa
Dolci
Zuppa di cioccolato bianco, cocco e sugo di ananas / pandoro al rabarbaro verbena
Soepje van witte chocolade, coco’s & jus van ananas / pandoro van rabarber / braambessen / citroenverbena
Crostata meringata alla crema di limone / fragole
Home made “Tarteletje” / citroencréme / gebrande meringuetaart / rode vruchten /(gelauwerd door gids Gault Millau)
Crème Brûllée
Gebrande Crème Brûllée met vanillestokken
Dame blanche
De klassieker met warm chocolade en slagroom
“Baba” al cioccolato con gelato al pistacchio
Warme chocolade moelleux / huisbereide amarena roomijs / (15 minuutjes wachten aub)
Zabaglione (enkel verkrijgbaar vanaf 2p)
Sabayon naar keuze ; Marsala of Amaretto / vanilleijsroom
Kaasbord met een selectie van italiaanse dop-kazen
Geselecteerd door kaasmeester Van Tricht
Sterke dranken
Italian Spirits... and more...
Grappa
Berta Villa Prato 2j barrique
Most van diverse wijnen
Berta Elisi 1j barrique
Barbera, Nebbiolo, Cabernet
Berta Aquardens “Primagioia” 1j barrique
Assemblages grappa & Brandy
Berta TreSoliTre 9j barrique
ru Grappa 100% Nebbiolo most
Poli Cleopatra di Amarone
1j gerijpt in Franse barrique
Cleopatra Moscato
Fijne, lichtgefruite grappa 1j gerijpt in Franse barrique
Due Barili di Jacopo Poli
4jaar gerijpt, 2j in franse barrique, 2j in Tonneaux van Sherry
Marolo Après
Moscato, 5 jr barrique van Zibbibovaten
...proef de sensatie
Het eten was zoals naar gewoonte uitstekend,bediening was vriendelijk en gemoedelijk,dank u aan heel het team van spiga