Beleef de onvergetelijke ervaring van
Spiga d'Oro…
Deze Italiaans keuken, versterkt door de unieke toets van Francesco Di Taranto, neemt je smaakpapillen mee op een smaakverkenning die je zal bevallen.
Om uw maaltijden te verrijken, bieden wij een gevarieerde wijnkaart
Aperitivi
Il segreto del gusto
Raffinato, regionale, con quel tocco sempre speciale
Bollicine Metodo Classico
Italiaanse Spumante MC Sartarelli Verdicchio
Aperitivo d’ Oro 1990
Revisited Blue Curaçao, Panarea Gin, pompelmoessap, Mezcal
Negroni fatto alla Spiga d’Oro
Sipsmith Gin, Campari, Vermouth del Professore
Sicilian Gin & Tonic
Sicilia Panarea Sunset G & T
Vermouth
Contratto di Rivetti - Bianco o Rosso
Aperitivo Nonino Botanica
kruiden vermouth op basis van gember, geserveerd met bubbels en tonic
Campari
Soda, Tonica, Orange, Ghiaccio
Spritz Aperol
Prosecco di Valdobbiadene, Soda
Senza Alcol Sir James with aromatic botanicals
Non-alco ,Italian Bitter
Senza Alcol
Feral Botanical Free alcohol
Senza Alcol Buloo
Alcoholvrij met rooibos, citroenblad, kers en kruiden
Primi
Tartara & polpetto di granchio, timo, avocado
€26
Tartaar van koningskrab, gegratineerde krabpoot, tijmboter, avocado,
polpette van makreel & limoenzeste, raster van seppie
Scampi diavola “al modo di San Francesco”
€25
Zeescampi’s op “Diavola en Francesco’s ” wijze, passata van San Marzanotomaten,
dragon, knoflook, peperoncino
Carpaccio di polipo, bottarga e limone, burrata affumicata
€23
Carpaccio van gemarineerde octopus, zalf van gerookte burrata, limoenolie, coulis van bottarga
Fritto di fior di zucca con ripieno, Bagna Cauda
€24
Tempura van courgettebloemen , gevuld met pesto van ricotta en pecorino sardo,
piëmontese dipsaus “bagna cauda”
“Il Vero” Vitello al Tonnato di magatello della bovina “Fassone”,tartuffo
€25
carpaccio van Fassone kalfsoester gekookt in groentebouillon & laurier, tonijndressing, fritto van kappers, verse zomertruffel
Melanzane alla parmigiana
€20
Lasagna van pugliese aubergines, basilicum, verse oregano, gelaagd met parmigiano reggiano en gegratineerd met buffel mozzarella

Pasta Spiga (als HG )
€22/€29
“Spiga”-pasta gevuld met truffel en provolone / velouté van Pecorino Romano
ragout van verse Toscaanse venkelworst / truffelvlokken
Graag vragen we u om vanaf een gezelschap van 5 personen uw keuze te beperken tot 3 verschillende
Secondi
Involtini di pesce spada alla palermitana con repieno di pesto di crostacei
€29
Involtini van zwaardvis gevuld met pesto van schaaldieren, geroosterde pijnpitten, gegratineerd met crumble van ciabatta & pecorino, botersaus van knoflook en limoen
Linguine di Gragnano con vongole veraci & aglio & peperoncino
€26
Linguine van gragnanobloem, verse venusschelpen, knoflook, basilicum, peperoncino
Gamberoni al forno, marinato con spezie
€31
Gamba’s gesmoord in tijm-en knoflookboter, gekonfijte limoen, romeinse salade met zongedroogde tomaten, tartaar van dille en kappertjes, fritto van bintjes en bieslook
Branzino con pomodori affumicati e fregola sarda & botarga
€31
Wilde zeebaars op vel gebraden, passata van san marzano-tomaten licht gerookt &
chardonnay azijn en basilicum, Sardische fregola met botarga
Saltimbocca di vitello alla Valdostana
€29
Kalfsoester gebraden in een jasje van Siciliaanse “prosciutella”-beenham ,“Fontina D.O.P, saus met Marsala di Florio, knoflook, limoen & salie
Linguine di “Gragnano”, ragù di tre carne arrosti, pecorino al tartuffo
€28
Verse linguine met “Gragnano” bloem, salie, ragout van 3 soorten geroosterd vlees, overraspt met toskaanse truffel pecorino.
“Tagliata di Manzo Fassone”- Tagliata” van het Piemontees Fassone-rund
€39
Filet van het Fassone-rund, saignant gegrild op Toskaanse ”Tagliata”wijze,
Romeinse salade met Caesars dressing, grana vlokken, geroosterde rozemarijn-aardappelen
Het belangrijkste kenmerk van het Fassone rund is dat het “mager” vlees is, arm aan pezen en vet, hartig doch smakelijk. Het Piemontese vlees is uitzonderlijk, een van de beste in Italië, uniek, met het juiste intramusculaire vetgehalte dat het mager, laag in cholesterol maar vooral intens lekker maakt.

Animelle di bovino Fassone, salsa agrodolce, gnocchi di Robiola
€36
Krokant gebraden kalfshartzwezeriken, zoetzure saus van vintage balsamico, mosterd & tijm,
groenten bouquet, gnocchi met Robiola & truffel
Graag vanaf 5 personen uw keuze beperken naar 3 gerechten.
Il segreto del gusto
Gli dolci della nostra patiserie...fatto in casa
Dolci
Tirami sempre Su
€12
Tiramisu..u..u..u..u..u.. op wijze van Nicky
Meringata estiva alla crema di Limone, pan di spagna
€12
Luchtige sponscake overdekt met citoen-en vanillecréme, italiaanse gebrande merengue
Coupe Colonel italian way
€12
Coupe Italian Colonel home made "sorbet limoen” - Limoncello"
Dame blanche
€12
Huisbereide vanilleroomijs “Dame Blanche” met lauwe gesmolten chocolade saus
“Baba” al cioccolato fatto in casa, gelato all'amarena
€12
Home made warme chocolade moelleux, huisbereide amarena roomijs, krokante tuille
(15 minuutjes wachten aub)
Crème brûlée
€
Gebrande en bereid met verse vanillestokken uit Madagascar
Zabaglione (enkel verkrijgbaar vanaf 2p)
€9/pp
Sabayon ; Marsala / vanilleijsroom
Kaasbord met een selectie van italiaanse dop-kazen
€15
Aangepaste wijn bij uw kaas….Call Selina la sommeliere !!
Sterke dranken
Italian Spirits... and more...
Grappa
Berta Villa Prato 2j barrique
Most van diverse wijnen
Berta Elisi 1j barrique
Barbera, Nebbiolo, Cabernet
Berta Aquardens “Primagioia” 1j barrique
Assemblages grappa & Brandy
Berta TreSoliTre 9j barrique
ru Grappa 100% Nebbiolo most
Poli Cleopatra di Amarone
1j gerijpt in Franse barrique
Cleopatra Moscato
Fijne, lichtgefruite grappa 1j gerijpt in Franse barrique
Due Barili di Jacopo Poli
4jaar gerijpt, 2j in franse barrique, 2j in Tonneaux van Sherry
Marolo Après
Moscato, 5 jr barrique van Zibbibovaten
...proef de sensatie
Het eten was zoals naar gewoonte uitstekend,bediening was vriendelijk en gemoedelijk,dank u aan heel het team van spiga