Beleef de onvergetelijke ervaring van
Spiga d'Oro…
Deze Italiaans keuken, versterkt door de unieke toets van Francesco Di Taranto, neemt je smaakpapillen mee op een smaakverkenning die je zal bevallen.
Om uw maaltijden te verrijken, bieden wij een gevarieerde wijnkaart
Aperitivi
Il segreto del gusto
Raffinato, regionale, con quel tocco sempre speciale
Bollicine Metodo Classico
Italiaanse Spumante MC Sartarelli Verdicchio
Aperitivo d’ Oro 1990
Revisited Blue Curaçao, Panarea Gin, pompelmoessap, Mezcal
Negroni fatto alla Spiga d’Oro
Sipsmith Gin, Campari, Vermouth del Professore
Sicilian Gin & Tonic
Sicilia Panarea Sunset G & T
Vermouth
Contratto di Rivetti - Bianco o Rosso
Aperitivo Nonino Botanica
kruiden vermouth op basis van gember, geserveerd met bubbels en tonic
Campari
Soda, Tonica, Orange, Ghiaccio
Spritz Aperol
Prosecco di Valdobbiadene, Soda
Senza Alcol Sir James with aromatic botanicals
Non-alco ,Italian Bitter
Senza Alcol
Feral Botanical Free alcohol
Senza Alcol Buloo
Alcoholvrij met rooibos, citroenblad, kers en kruiden
Primi
Tartara & polpetto di granchio / timo / avocado
€25
Tartaar van koningskrab, gegratineerde kingkrabpoot, tijmboter, avocado,
polpette van makreel & limoenzeste, raster van seppie
Seppie gratinati con gremolata e pecorino, ripiene di molluschi, polpo di san marzano
€23
Pijlinktvisjes gevuld met pesto van schaaldieren, gegratineerd met pecorino en geroosterde ui, kreeftenpizzaiola met paprika & taggiasche olijven
Scampi diavola “al modo di San Francesco
€25
Zeescampi’s op “Diavola” wijze, San Marzanotomaten, san marzanotomaten
dragon, knoflook, peperoncino, risotto venere
Cozze gratinate con gremolata di ciabatta, aglio, pecorino sardo, aneto
€22
Green Shell mosselen gegratineerd met gremolata van ciabatta,
& pecorino sardo & dille en limoenzeste, kruiden-en knoflookboter
“Il Vero” Vitello al Tonnato di magatello della bovina “Fassone”,tartuffo
€25
Fassone kalfsoester gekookt in groentebouillon & laurier, in carpaccio gebracht met tonijndressing,
fritto van kappers, verse herfst truffel
Carne cruda A l’albese
€26
Grof gesneden rundstartaar van Fassone rund, op wijze van Alba (met Ciprianidressing),
ganzenlever bereid met Aleatico muskaatwijn, spuma van grana padano

Pasta Spiga (als HG )
€21/€29
“Spiga”-pasta gevuld met truffel en provolone / velouté van Pecorino Romano
ragout van verse Toscaanse venkelworst / truffelvlokken
Graag vragen we u om vanaf een gezelschap van 5 personen uw keuze te beperken tot 3 verschillende
Secondi
Busiata alla Trapenese
€27
Siciliaanse “Busiata” pasta op Trapanese wijze, zwaardvis, aubergines, pistachepesto uit Bronte, basilicum & knoflook, overraspt met ricotta salata
Linguini di Gragnano, scampi, capesante, aneto, asparagi, sugo di astice
€29
Linguini van harde tarwe bloem uit “Gragnano”, fumét van schaaldieren, zeescampi,
sint jacobsnoten, dille, groene asperges
Branzino con pomodori affumicati e fregola Sarda
€36
Lijngevangen wilde zeebaars op vel gebraden, gerookte San Marzano-tomaten &
chardonnay azijn en gekonfijte citroen, Sardische fregola met groenten caponata
Gamberoni al forno, marinato con spezie
€32
Gamba’s gesmoord in tijm-en knoflookboter, romeinse salade met zongedroogde tomaten,
tartaar van dille en kappertjes, Venere risotto
Saltimbocca di vitello alla Valdostana
€28
Kalfsoester gebraden in een jasje van Siciliaanse “prosciutella”-beenham ,
“Fontina D.O.P, saus met Marsala, limoen & salie
“Tagliata di Manzo Fassone”- Tagliata” van het Piemontees Fassone-rund
€39
Filet van het Fassone-rund, saignant gegrild op Toskaanse ”Tagliata”wijze,
truffelmayonaise, Friulaanse ui-en aardappelgratin “Frico”
Het belangrijkste kenmerk van het Fassone rund is dat het “mager” vlees is, arm aan pezen en vet, hartig doch smakelijk. Het Piemontese vlees is uitzonderlijk, een van de beste in Italië, uniek, met het juiste intramusculaire vetgehalte dat het mager, laag in cholesterol maar vooral intens lekker maakt.

Animelle di bovino Fassone, salsa agrodolce, asparagi, gnocchi di Robiola
€35
Krokant gebraden kalfshartzwezeriken, saus van balsamicomosterd & tijm,
shiitakes, gnocchi met Robiola & truffel
Graag vanaf 5 personen uw keuze beperken naar 3 gerechten.
Il segreto del gusto
Gli dolci della nostra patiserie...fatto in casa
Dolci
Affogata Illy
€10
Huisbereide vanilleijsroom overgoten met Illy espresso
Crostata meringata alla crema di limone
€12
Home made “Tarteletje”, citroencréme, gebrand Italiaans meringueschuim, rode bosvruchten
!! gelauwerd door gids Gault Millau
Parfait van hazelnoten uit Alba
€12
Parfait van hazelnoten uit Albacoulis van mandarijn
Dame blanche
€12
Huisbereide vanilleroomijs met lauwe gesmolten chocolade of met lauwe kastanjeroom
“Baba” al cioccolato con gelato al l'amarena
€12
Home made warme chocolade moelleux, huisbereide kaneel roomijs, krokante tuille
(15 minuutjes wachten aub)
Zabaglione (enkel verkrijgbaar vanaf 2p)
€9/pp
Sabayon ; Marsala / vanilleijsroom
Kaasbord met een selectie van italiaanse dop-kazen
€15
Aangepaste wijn bij uw kaas….Call Selina la sommeliere !!
Sterke dranken
Italian Spirits... and more...
Grappa
Berta Villa Prato 2j barrique
Most van diverse wijnen
Berta Elisi 1j barrique
Barbera, Nebbiolo, Cabernet
Berta Aquardens “Primagioia” 1j barrique
Assemblages grappa & Brandy
Berta TreSoliTre 9j barrique
ru Grappa 100% Nebbiolo most
Poli Cleopatra di Amarone
1j gerijpt in Franse barrique
Cleopatra Moscato
Fijne, lichtgefruite grappa 1j gerijpt in Franse barrique
Due Barili di Jacopo Poli
4jaar gerijpt, 2j in franse barrique, 2j in Tonneaux van Sherry
Marolo Après
Moscato, 5 jr barrique van Zibbibovaten
...proef de sensatie
Het eten was zoals naar gewoonte uitstekend,bediening was vriendelijk en gemoedelijk,dank u aan heel het team van spiga