Beleef de onvergetelijke ervaring van
Spiga d'Oro…
Deze Italiaans keuken, versterkt door de unieke toets van Francesco Di Taranto, neemt je smaakpapillen mee op een smaakverkenning die je zal bevallen.
Om uw maaltijden te verrijken, bieden wij een gevarieerde wijnkaart
Aperitivi
Il segreto del gusto
Raffinato, regionale, con quel tocco sempre speciale
Bollicine Duca Nero Millesimato
Sicilian Spumante Extra Brut di Qualita
Aperitivo d’ Oro 1990
Revisited Blue Curaçao, Panarea Gin, pompelmoessap, Mezcal
Negroni fatto alla Spiga d’Oro
Sipsmith Gin, Campari, Vermouth del Professore
Sicilian Gin & Tonic
Sicilia Panarea Sunset G & T
Vermouth
Contratto di Rivetti - Bianco o Rosso
Aperitivo Nonino Botanica
kruiden vermouth op basis van gember, geserveerd met bubbels en tonic
Campari
Soda, Tonica, Orange, Ghiaccio
Spritz Aperol
Prosecco di Valdobbiadene, Soda
Senza Alcol Sir James with aromatic botanicals
Non-alco ,Italian Bitter
Senza Alcol
Virgin Mojito, verse munt
Senza Alcol Buloo
Alcoholvrij met rooibos, citroenblad, kers en kruiden
Primi
Tartara & polpetto di granchio / timo / avocado
€25
Tartaar van koningskrab, gegratineerde kingkrabpoot, tijmboter, avocado,
polpette van makreel & limoenzeste, raster van seppie
Tonno “Bluefin”, stracciatella di burrata & cetrioli, acciughe del mar Canatabrico
€26
Tartaar van Bluefin tonijn, dressing van sjalot & Chardonnayazijn,
stracciatella van Pugliese burrata, komkommer & ansjovis del Mar Cantabrico

Tartara di manzo “Reale” del Maremmano Toscano “I Terzi”
€25
Warme tartaar van het Maremmaans rund, gekonfijt & licht gerookt, gnocchi van grana padano
Chef Francesco gebruikte tijd (low t° & slow time ) & de delicatesse van de hitte en gerookte kruiden om een Reale (runds, hals & wangen)-snit van het Toscaanse Maremmaanse ras te ‘transformeren’ in een smaakbom.
Seppie gratinati con gremolata e pecorino, ripiene di molluschi, polpo di San Marzano
€22
Pijlinktvisjes gevuld met pesto van schaaldieren, gegratineerd met gremolata van pecorino en geroosterde ui, verse tomatenpolpa & taggiasche olijven, limoenzeste
Insalata di asparagi, uovo strapazzate, parmegiano, tartuffo, espuma di peperoni
€22
Salade van geroosterde groene asperges met tijmboter, roerei & muskaatnoot,
Parmigiano Reggiano, truffelvlokken & espuma van rode paprika
Carne Salà dello Schioppo
€26
Rundscarpaccio ”Carne Salà dello Schioppo” gemarineerd- en gerijpt voor ongeveer 25 dagen, fijngehakte radicchio-salade met notenolie, vintage balsamico IGP, mousse van ganzenlever
Een eeuwenoud recept uit de Padana regio.Perfecte balans tussen smaak en lichtheid van de pekel. Carne Mager, zacht en smakelijk, het wordt verwerkt met weinig zout en pekelkruiden om zijn delicate smaak te

Pasta Spiga (als HG )
€21/€29
“Spiga”-pasta gevuld met truffel en provolone / velouté van Pecorino Romano
ragout van verse Toscaanse venkelworst / truffelvlokken
Graag vragen we u om vanaf een gezelschap van 5 personen uw keuze te beperken tot 3 verschillende
Secondi
Pennete alla boscaiola con porchetta, crema di fontina, peperoni e salsiccia di Bra
€26
Pennete Molisana al dente, geroosterd speenvarken, fonduta van fontinakaas,
verse worst uit Bra, paprika & tuinbonen
Orrechiette con zuppa marinara & frutti di mare….. come si fa in Puglia
€30
Vanaf 2 personen; Orrechiette-pasta met assortiment van schelp-& zeevruchten,
aan tafel afgewerkt met zijn bouillon
Branzino con pomodori affumicati
€34
Lijngevangen zeebaars op vel gebraden, saus van gerookte San Marzano-tomaten &
Taggiasche-olijven, bladspinazie, trofiepasta met bottarga & pesto van zee-egel

Saltimbocca di vitello “Fassone” alla Valdostana
€29
Kalfsoester gebraden in een jasje van gekruide beenham uit Val d’Aosta en “Fontina D.O.P.”,
reductie van kastanjechampignons, limoen, salie, fritto van rapenstelen & Chianina
Brasato di guanciale al modo di chef Francesco
€31
Stoverij van Varkenswangen, reductie van Ripassowijn, rozemarijn & laurier,
knoflook, peperoncino, geroosterde krieltjes
“Tagliata di Manzo Fassone”- Tagliata” van het Piemontees Fassone-rund
€38
Filet van het Fassone-rund, saignant gegrild op Toskaanse ”Tagliata”wijze,
mosterdfriser, ciprianidressing, truffelmayonaise
Het belangrijkste kenmerk van het Fassone rund is dat het “mager” vlees is, arm aan pezen en vet, hartig doch smakelijk. Het Piemontese vlees is uitzonderlijk, een van de beste in Italië, uniek, met het juiste intramusculaire vetgehalte dat het mager, laag in cholesterol maar vooral intens lekker maakt.

Animelle di bovino Fassone, salsa agrodolce, bietolo, gnocchi di Robiola
€35
Krokant gebraden kalfshartzwezeriken, saus van balsamicomosterd & dragon,
geroosterde asperges, rode biet, verse gnocchi met Robiola & truffel
Graag vanaf 5 personen uw keuze beperken naar 3 gerechten.
Il segreto del gusto
Gli dolci della nostra patiserie...fatto in casa
Dolci
Tiramissu
€12
Pan di spagna con crema al zabaglione e caffe
Crostata meringata alla crema di limone / fragole
€12
Home made “Tarteletje”, citroencréme, gebrand Italiaans meringueschuim, rode bosvruchten
!! gelauwerd door gids Gault Millau
Crème brùlee
€15
bereid met verse vanille stokken uit madagascar
Dame blanche
€9
Huisbereid vanilleijsroom “de” klassieker met lauwwarme Callebaut chocolade, vers geklopte vanilleslagroom
“Baba” al cioccolato con gelato al l'amarena
€12
Home made warme chocolade moelleux, huisbereide amarena roomijs, krokante tuille
(15 minuutjes wachten aub)
Zabaglione (enkel verkrijgbaar vanaf 2p)
€9/pp
Sabayon ; Marsala / vanilleijsroom
Kaasbord met een selectie van italiaanse dop-kazen
€15
Aangepaste wijn bij uw kaas….Call Selina la sommeliere !!
Sterke dranken
Italian Spirits... and more...
Grappa
Berta Villa Prato 2j barrique
Most van diverse wijnen
Berta Elisi 1j barrique
Barbera, Nebbiolo, Cabernet
Berta Aquardens “Primagioia” 1j barrique
Assemblages grappa & Brandy
Berta TreSoliTre 9j barrique
ru Grappa 100% Nebbiolo most
Poli Cleopatra di Amarone
1j gerijpt in Franse barrique
Cleopatra Moscato
Fijne, lichtgefruite grappa 1j gerijpt in Franse barrique
Due Barili di Jacopo Poli
4jaar gerijpt, 2j in franse barrique, 2j in Tonneaux van Sherry
Marolo Après
Moscato, 5 jr barrique van Zibbibovaten
...proef de sensatie
Het eten was zoals naar gewoonte uitstekend,bediening was vriendelijk en gemoedelijk,dank u aan heel het team van spiga