Wine & Dine regio Alto Adige “ Franz Haas”

 

Woensdag 21/2/2024 (  aanvang 18.30 uur)

Wine & Dine wijnhuis Franz Haas Alto Adige

Met  persoonlijke aanwezigheid van Export Manager van het wijngoed Franz Haas.

wijnen worden deskundig ontleed en voorgesteld door Gianluca Di Taranto en invoerder “Vinivins”  Silvio Piccione.

degustatie van 7 a 8 wijnen van het gamma Haas (bubbels/wit/Rood/dolce) steeds gehuwd met een regio gerecht bereid door chef Francesco.

U kan zelf reserveren langsom de reservatiebutton online . Bij volstorting van uw voorschot volgt uw reservatiebevestiging.

https://spigadoro.be/reservation/

 

Reserveren kan langsom de reservatie button online. Wij vragen een voorschot van 50€ per persoon te volstorten op rekening nummer Spiga BE 02 0017 7683 0640  Na volstorting krijgt u uw reservatie bevestiging.

 


Familie wijnmakerij voor 7 generaties – Franz Haas

De familie Haas runt de wijnmakerij al sinds 1880, nu in de 7e generatie. De eerste zoon, die traditiegetrouw altijd Franz als naam draagt, neemt traditioneel het familiebedrijf over. Het was Franz Haas VI, de vader van de huidige eigenaar, die met de hulp van een bevriende wijnhandelaar voor het eerst open wijn verkocht aan verschillende producenten.

De huidige Franz Haas experimenteert graag met druivenrassen, en in zijn tijd heeft hij al 592 verschillende Pinot Neri geproduceerd, omdat deze wijnstok bijzonder gevoelig is voor ziekten en gevoelig voor klimaatveranderingen. Hij wordt gesteund door Maria Luisa Manna, die het distributienet in Italië runt, en zo was Franz Haaseen van de eerste Zuid-Tiroolse wijnhuizen die ook in Italië verkochten, terwijl de anderen zich op het Duitstalige gebied concentreerden. Terwijl het team in 1990 slechts uit drie personen bestond, is dit aantal vandaag vertienvoudigd. 

Wijn uit de bergen

Als gevolg van de klimaatverandering verbouwtFranz Haas nu op hoogtes tot 1150 meter. De teelt is niet gemakkelijk, maar het wordt beloond met speciale, unieke kenmerken van de wijnen uit deze wijngaarden, zaaien de wijn wordt aromatischer, meer gestructureerd, meer kruidig. Een voorbeeld van zo’n wijn is de Pònkler Pinot Nero, waarvan de wijngaarden hun naam verdienen met een hoogte van 800 m boven de zeespiegel. De koelere lucht hier is zeer geschikt voor de Pinot Nero, die gevoelig is voor warmte.
tegenwoordig heeft het landgoed 4 wijngaarden, de laagste, Egna, begint op 245 m, tot de hoogste, Aldino genaamd.

Wijnen en druivenrassen bij Franz Haas

vandaag de dag worden er 20 verschillende wijnen geproduceerd bij Franz Haas, van druivenrassen zoals:

  • Pinot Nero
  • Merlot
  • Petit Verdot
  • Cabernet Sauvignon

Maar ook meer ongewone druivensoorten zoals Lagrein, een autochtone druivensoort uit Tirol, zijn vertegenwoordigd. Wit, rood of rosé, er is voor elk wat wils. Bijzondere juweeltjes van het landgoed zijn de zuivere Pinot Nero mousserende wijn Pas Dosè, evenals de Grappa di Moscato Rosa.

Datum

21 feb 2024
Verlopen!

Tijd

19:00 - 23:00

Kosten

€135.00
SPIGA D'ORO

Locatie

SPIGA D'ORO
Leuvensesteenweg 43, 3191 Boortmeerbeek

Al drie decennia lang betovert de familie Di Taranto fijnproevers met hun onweerstaanbare Italiaanse keuken. In het betoverende restaurant Spiga d'Oro in Boortmeerbeek transformeren ze met passie en vakmanschap hoogwaardige ingrediënten tot culinaire meesterwerken. Chef-kok Francesco Di Taranto omarmt het 'Slow Food Presidio'-principe en laat authenticiteit schitteren op het bord. Beleef de smaakrevolutie met signatuurcreaties zoals de 'Spiga'-pasta, rijk gevuld met truffel en provolone, of verwen uw smaakpapillen met hemelse bereidingen van koningskrab die al jaren de kaart sieren. Voor een onvergetelijke culinaire ontdekkingsreis nodigen wij u uit om te kiezen voor het 7-gangenmenu 'La Passegiata dello Chef'. Laat uzelf verrassen en geniet van een gastronomische reis vol verfijning en smaak.

Organisator

Spiga d'Oro - Ristorante
Telefoon
015/52 05 35
Email
info@spigadoro.be
Website
http://spigadoro.be

Voor meer info en/of boekingen, gelieve ons een email te sturen via info@spigadoro.be of telefonisch contact te nemen via: 015/52 05 35

Weer

Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt
24 ° C
Wind: 6 KPH
Luchtvochtigheid: 57 %
Voelt als: 25 ° C

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping