Wine & Dine regio Abruzzen Cantina “Tiberio”

Wine & Dine regio Abruzzi Cantina Tiberio

Dinsdag 23 April vanaf 18.30 uur

 

‘As for Fonte Canale, it remains one of the best whites being made in Italy today. In a region that is often backward, still enamored with the overuse of wood, pushing ripeness levels of their Pecorino into the tropical zone, and releasing more substandard Trebbiano, Tiberio is like a beacon. They are easily one of the top three producers in the region.’ Eric Guido, Vinous

‘One of Italy’s great rising stars.’ Decanter

 ‘Call it luck or destiny, but Tiberio has quickly become one of Italy’s best-buy wineries.’ Ian d’Agata, TerroirSense

-Voilà. Alstemblieft. Dat kan tellen als een intro hé?! En geloof me vrij, we kunnen nog een tijdje doorgaan met quotes, scores & awards. Maar dat laten we voor een andere keer. Die andere keer, vraag je? Wel, dat zal dinsdag 23 april worden!

Het is op die dinsdagavond dat Cristiana Tiberio voor de allereerste keer in haar carrière richting België reist. Cristiana geeft wekelijks masterclasses & wine-dinners over haar geroemde wijnen te Tokyo, New York, Singapore, Los Angeles of São Paulo. Maar twee weken na de Paasvakantie reist ze naar een andere metropool; Hever City 🙂

Ik kan het niet genoeg op jullie hart drukken dat dit een onwaarschijnlijke eer is voor ons, en dat je dit simpelweg niet mag missen. Of het nu gaat over haar Trebbiano Abruzzese, haar Pecorino, haar rosé Cerasuolo of de Montepulciano’s; alle wijnen spelen mee in de hoogste regionen van de vinologische Italiaanse Serie A. Samen met mijn zus Selina ben ik, Gianluca, absurd trots eens een avondje te mogen samenwerken met Cristiana en deze fantastische wijnavond in goede banen te mogen begeleiden met wijnen welke ik ondertussen al meer dan decennium van nabij opvolg. Uiteraard zal papa zorgen voor uitgebreide Menu Abruzzese welke we naadloos pairen met Tiberio’s wijnen!

Bon. Af en toe, heel af en toe, is er zo’n evenement dat je niet mag missen, want je weet reeds op voorhand dat je er spijt van zal hebben mocht je afwezig zijn. Wel; zie hierboven.

Gianluca

Wijndegustatie 7 wijnen + Menu van 7 gangen a 140 € PP
Reservatie online langsom reservatiebutton / na volstorting voorschot 40 € pp op onderstaande rekening Rek. Francesco Spiga   BE 02 0017 7683 0640 krijgt u uw bevestiging

https://spigadoro.be/reservation/

 

 

  • 00

    dagen

  • 00

    uren

  • 00

    minuten

  • 00

    secondes

Datum

23 apr 2024

Tijd

18:30 - 23:00

Kosten

€140.00
SPIGA D'ORO

Locatie

SPIGA D'ORO
Leuvensesteenweg 43, 3191 Boortmeerbeek

Al drie decennia lang betovert de familie Di Taranto fijnproevers met hun onweerstaanbare Italiaanse keuken. In het betoverende restaurant Spiga d'Oro in Boortmeerbeek transformeren ze met passie en vakmanschap hoogwaardige ingrediënten tot culinaire meesterwerken. Chef-kok Francesco Di Taranto omarmt het 'Slow Food Presidio'-principe en laat authenticiteit schitteren op het bord. Beleef de smaakrevolutie met signatuurcreaties zoals de 'Spiga'-pasta, rijk gevuld met truffel en provolone, of verwen uw smaakpapillen met hemelse bereidingen van koningskrab die al jaren de kaart sieren. Voor een onvergetelijke culinaire ontdekkingsreis nodigen wij u uit om te kiezen voor het 7-gangenmenu 'La Passegiata dello Chef'. Laat uzelf verrassen en geniet van een gastronomische reis vol verfijning en smaak.

Organisator

Spiga d'Oro - Ristorante
Telefoon
015/52 05 35
Email
info@spigadoro.be
Website
http://spigadoro.be

Voor meer info en/of boekingen, gelieve ons een email te sturen via info@spigadoro.be of telefonisch contact te nemen via: 015/52 05 35

Weer

Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt
6 ° C
Wind: 11 KPH
Luchtvochtigheid: 87 %
Voelt als: 3 ° C

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping