Gastronomische wijnuistap naar regio “Friuli 2025”

Praktische informatie

Inschrijven voor de nieuwsbrief

 Wilt u als eerste op de hoogte worden gehouden van onze aankomende evenementen? Schrijf je in via onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van de aankomende evenementen.

Inbegrepen in uw verblijf is

5 overnachtingen, handdoeken, bedlinnen,
4 x Lunch ( dag van aankomst is er géén lunch voorzien) , 5x Diner allen steeds met wijnen, water en koffie inbegrepen.
Alle wijndegustaties, bezoeken van de wijnhuizen.

NIET inbegrepen tijdens verblijf

Vervoer NAAR Capriva en vervoer ter plaatse
en de mogelijke aankopen bij wijnhuizen, aperitieven, digestieven.
Onvoorziene dranken op mogelijke terrasjes. Ontbijt is niet inbegrepen maar kan benuttigd worden aan 12 € (uitgebreid ontbijt) in de Tavernette van de resort. Golf cursus.

Il Friul…..

De Julische Alpen beschermen dit gebied tegen koude lucht uit het noorden en het oosten. De nabijheid van de Adriatische zee zorgt dan weer voor de nodige temperatuursmatiging. Vooral de bodems zijn hier bijzonder. In de heuvels van Collio liggen de oudste bodems – met kalkrijke mergel die ze hier flysch di cormons noemen – van de regio. Net dit bodemtype geeft zeer volle, rijke en krachtige witte wijnen.”
Een random lofzang over de regio Friuli. Geliefd bij DE wijnkenners, en ik ga het jullie met plezier bewijzen. 😉

Dus beste Friuli Tripper,

Hiermee nog wat info van uw uitstap naar Friuli + in bijlage het prachtige programma.
Ik verwacht u dus in het stadje Capriva del Friuli in het prachtige Golf Resort “Castello di Spessa” op Maandag 01 september 2025  vanaf 10 uur tot 14.30 uur

 

Ontdek de (voorlopig nog?) onontgonnen parel in het oosten van Italië. Niet voor niets is deze regio volgens de Grote Jancis Robinson een absolute topregio én een van de weinige regio’s op aarde dat kan concurreren met Bourgogne als het gaat over complexe witte wijnen met ouderingspotentieel. Laat je onderdompelen in de autochtone en lokale toppers ribolla gialla, friulano, malvasia istriana, schioppettino, etc. En niet enkel en alleen dat. Laaf je aan de allerbeste koffie en val in zwijm bij de smeuïgste ham. En dat allemaal tijdens een 5-daagse 5- sterren trip!
Deze verrassende gastronomische wijntour loodst je langs de Noord-Italiaanse heuvels tegen de grens met Slovenië. De Julische Alpen beschermen dit gebied tegen de koude lucht uit het noorden en het oosten. De Adriatische zee zorgt dan weer voor een temperatuursmatiging. Een ideale combinatie, zo blijkt. Combineer dat met een wel heel bijzondere bodem (ponca!) en je krijgt de volste, rijkste, krachtigste, fruitigste, meest complexe witte wijnen dat je je kan inbeelden. Deze streek staat bekend als de Bourgogne van Italië en dat is vooral voor de Fransen dan een compliment! Op het programma bezoeken aan geniale wijnhuizen als Vie de Romans, Ronco Giallo, de Felluga’s, Venica , Grappa huis Nonnino,! De wereldberoemde boerderijen van de San Daniele-ham en de aan een prachtige baai gelegen stad Trieste, En eten we in filialen van de culinaire hemel.U kan desgewenst een initiatieles Golf krijgen (20 €) pp, steeds in dit prachtige resort. 
Logeren doen we in een prachtige Casale (villa) in het exclusieve golf resort van Castello di Spessa in Capriva del Friuli.

Uitstap – trip 2025

Van Maandag 01/09/2025  ( uw aankomst) tot Zaterdag 06/09/2025 (vertrek)
Op dit adres verwacht ik u ; Het juiste adres van logement is:
Resort Castello di Spessa – Via Spessa, 1 – 34070 Capriva del Friuli (GO)

Op dit adres verwacht ik u ; Het juiste adres van logement is:
Resort Castello di Spessa – Via Spessa, 1 – 34070 Capriva del Friuli (GO)

Praktische informatie

Prijzen uitstap Regio Friuli 2025

960 EUR per persoon, all-in Inschrijven met volstorting van 500 EUR per persoon als voorschot op rekening SpigaUw inschrijving is bevestigd NA uw storting van 500€ pp op onderstaande rekening Spiga d’ Oro: BE 02 0017 7683 0640  + aantal personen + uw gsm nummer

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

01 - 06 sep 2025

Tijd

Gehele dag

Kosten

€960.00

Locatie

CAPRIVA DEL FRIULI
Via Spessa 1, 34070 Capriva del Friuli, Gorizia, Italy
FRIULI
FRIULI

Friuli - eigenlijk voluit Friuli Venezia-Giulia - heeft als wijnstreek één van de laagste rendementen van Italië. Er wordt zeer kort gesnoeid, de technische deskundigheid is hoog, en dit gecombineerd met veel ondernemerschap zorgde voor een spectaculaire kwalitatieve ontwikkeling van de wijnproductie. Wat Friuli ook bijzonder interessant maakt, is dat hier - meer nog dan in andere Italiaanse wijnstreken - een groot aantal inheemse druivenrassen worden geteeld, uniek in eigen land en in de wereld.

Organisator

Spiga d'Oro - Ristorante
Telefoon
015/52 05 35
Email
info@spigadoro.be
Website
http://spigadoro.be

Voor meer info en/of boekingen, gelieve ons een email te sturen via info@spigadoro.be of telefonisch contact te nemen via: 015/52 05 35

Weer

Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt
22 ° C
Wind: 9 KPH
Luchtvochtigheid: 69 %
Voelt als: 25 ° C

Ervaringen van onze gasten(05)

 1. Franco Di Taranto jij bedankt! We hebben zo genoten van deze fantastische reis, alles was tot in het kleinste detail geregeld 🍀 blij dat we erbij konden zijn!!!

  Reply
 2. Superleuke week in Friuli (Italië) gehad met fijne mensen en een supertoffe begeleider. Dank u Spiga d’Oro en Franco Di Taranto.

  Reply
 3. Toffe groep, perfecte organisatie, kortom een fantastische vakantie, dankjewel, tot snel 🍷😁

  Reply
 4. Francesco DiTaranto

  Patricia Pauwels

  Fantastische week in Italie van wijnproeven – lekker eten – prachtig verblijf en een top organisatie van Franco Di Taranto

  – Spiga d’Oro

  Reply
 5. Patricia pauwels

  Patricia Pauwels

  Fantastische week in Italie van wijnproeven – lekker eten – prachtig verblijf en een top organisatie van Franco Di Taranto

  – Spiga d’Oro

  Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping