Allerliefste gast
Wat doet meer pijn dan een kurkdroge Pinot Grigio in een warm glas?
Een historische vijf-nul nederlaag. Tegen PSG. In de Champions League-finale. We gaan er niet te veel woorden aan vuil maken— tenzij “vernedering” en “collectieve identiteitscrisis” meetellen.
Maar goed, het leven gaat verder, ook voor Inter-supporters. Gelukkig hebben we een ander soort passie om ons aan op tetrekken. En daarvoor kijken we naar Gianluca. Onze zoon, onzesommelier, en sinds kort ook onze huis-Valdostaan. Want al maandenlang zit hij in een soort hooggebergte-roes, volledig in de ban van één van de minst bekende maar meest opwindendewijnregio’s van Italië: Valle d’Aosta.
Deze piepkleine regio, verscholen tussen de Mont Blanc enPiemonte, is een paradijs voor wie houdt van wijnen met karakter, spanning en zeldzaamheid. Hier worden druivenverbouwd op duizelingwekkende hellingen — viticoltura eroica, letterlijk heldhaftige wijnbouw.
Gianluca gidst je op donderdag 28 augustus (vanaf 18u30) door dit wonderlijke gebied tijdens een nieuwe Wine ‘n Dine. Voor 125 EUR per persoon (all-in) dompelen we je onder in eenavond vol onbekende druiven met welluidende namen als:
• Prié Blanc: de meest hooggelegen wijngaarden van Europa, boven de boomgrens.
• Cornalin: kruidig, vlezig, met een innerlijke rebel.
• Fumin: rokerig, robuust, maar verrassend elegant.
• Mayolet, Vuillermin, Neyret: druiven die zelfs spellcheck niet herkent, laat staan je wijnimporteur.
Uw chef Franco laat zich voor de gelegenheid van zijn meestalpinistische kant zien en serveert een volledig Valdostaansemenu, waarin kaas, vlees, polenta en finesse elkaar afwisselen. En Gianluca? Die laat zijn innerlijke Valdostaan los en zorgtvoor een line-up van wijnen met flessen die hij (en dat menenwe letterlijk) rechtstreeks uit de Valle d’Aosta laat overkomenvoor deze unieke avond. Verwacht dus geen klassiekers, maar wel verbluffende originaliteit — en dat alles op hoog niveau(letterlijk én figuurlijk).
Samengevat:
✅ Gianluca’s wijnhart klopt op alpine hoogte.
✅ Franco’s menu is een knieval aan de bergen.
✅ Jij ontdekt de spannendste druiven van Italië vóór ze mainstream worden.
✅ En Inter-supporters? Die krijgen er gratis wijntherapiebovenop.
Inschrijven? Mail ons via info@spigadoro.be. Of boek zelf uw tafel online https://spigadoro.be/reservation.
Na uw volstorting van 125€ pp op rekening BE 02 0017 7683 0640 op naam van (Di Taranto Francesco )krijgt u de bevestiging van inschrijving.
Wees er snel bij— de vorige edities zaten sneller vol dan de verdediging van Inter.
Vol is vol — en dat zeggen we niet uit marketing, maar uitervaring.
Lieve groetjes vanuit Spiga (en een beetje van op hoogte),
Aline & Francesco