Gastronomische wijnuistap naar regio “Sicilië 2024”

Praktische informatie

Inschrijven voor de nieuwsbrief

 Wilt u als eerste op de hoogte worden gehouden van onze aankomende evenementen? Schrijf je in via onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van de aankomende evenementen.

Inbegrepen in uw verblijf is

6 overnachtingen met ontbijt (aankomstdag is er géén ontbijt voorzien)
6 x middag Lunch met aangepaste wijnen,water en koffie 6 xAvond diner met aangepaste wijnen (2 glazen)water en koffie
Alle Culturele uitstappen , bezoeken van de wijnhuizen, wijndegustaties, hotel-events,street food in Palermo.

NIET inbegrepen tijdens verblijf

Vervoer naar Sicilië en vervoer ter plaatse Aankoop wijnen in de wijnhuizen Aperitieven en digestieven in het Hotel ,aperitieven op terrasjes. Indien u zelf iets besteld aan tafel dient u het zelf af te rekenen.

Sicilië…..

Geuren en smaken uit de smeltkroes der culturen

egin Oktober 2024 organiseert Spiga de allereerste 2 gastronomische Spiga-trippen naar Sicilia en is het aan mij, en de gidsen, om u te bewijzen dat al die persaandacht zowaar gegrond is. Overnachten doen we tijdens deze 6 daagse uitstap (woensdag-Dinsdag)trip te La Battigia te Alcamo Marina, mét zwembad en privéstrand. Uiteraard gaan we heel wat (iconische) wijndomeinen bezoeken (tip van de sluier, vraagt u? Cusumano sull’Etna, Duca di Salaparuta, Florio, Planeta, Tasca d’Almerita, etc.) maar cultuur mag hier niet ontbreken. Want wat dacht u van de zoutmijnen te Trapani? Of ecologisch verantwoorde tonijnvangst mee beleven? Of een bootuitstap of wandeling ( het weer bepaalt wat het wordt) langs het beschermde prachtige natuurpark “Il Zingaro”. Op de rustdag ( zondag) voorzien we s’avonds in de beach-bar van het hotel een CousCous avond gevolgd met een Italiaanse disco avond ;). (Nee,ik ben nuchter ,het klopt!). En nog zoveel meer want dit is nog maar een kleine greep… Il hype è giustificato.. Aan mij om het je te bewijzen! 😄

Snuif het aroma van Zuid-Italië volledig op…

“La Sicilia” het grootste eiland van de Middellandse Zee, is één van de grote toekomstige wijnregio’s van Zuid-Europa. Het potentieel is gargantuesque maar de wijnfocus van die dekselse Sicilianen lag helaas veel te lang op kwantiteit, niet kwaliteit. Maar dat is aan het veranderen. Getuige de gemiddelde kwaliteit van een fles wijn de laatste vintages, alsook de wijnscores- & awards als de persaandacht. Het Siciliaans wijnmomentum is aangebroken dus ain’t no stopping Francesco any longer; WE’RE GOING TO SICILIA

Elk ontbijt wordt elke morgend in het hotel geserveerd. Elke Pranzo(lunch) en Cena(diners) worden,naargelang het programma, benuttigd in het hotel of bij de wijnboer zelf. We trekken zelfs naar Palermo centro om s’middags van de overheerlijke en typische Siciliaanse“ street food” hapjes te genieten.
De avond diners zijn s’avonds aan zee in hotel geserveerd of in “Alcamo città alta”of in de wonderlijke baai van Castellammare.
Alle lunchen en diners zijn uiteraard met bijhorende wijnen .

Vluchten vanuit België zijn er naar Trapani Ryan Air (56km) of Palermo SN (43km).
Na uw inschrijving krijgt u een gedetailleerde brief over mogelijke vluchten en huur van wagen.

Uitstap – trip 1: Excuus Volzet 

Van Woensdag 02/10/2024 ( uw aankomst) tot Dinsdag 08/10/2024 (vertrek)

Uitstap – trip 2: Excuus Volzet 

Van Woensdag 09/10/2024 ( uw aankomst) tot Dinsdag 15/10/2024 (vertrek)

Ik verwacht u in Hotel Battigia op uw aanvangs Woensdag (02/10 of 09/10) De avonddiner van uw aankomstdag is inbegrepen dus graag aankomst voor 18.00 uur in het hotel .

Adres Hotel Battigia: Lungomare La Battigia ,91011 Alcamo Marina TP-Italia

Praktische informatie

Prijzen uitstap Regio Sicilia 2024

1180 € per persoon all-in Inschrijving met volstorting 500 € per persoon op rekening Spiga BE 02 0017 7683 0640 Uw storting is uw inschrijving !!

Na uw in inschrijving ontvangt een gedetailleerde info brief hoe de verdere betaling dient voldaan te worden.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

02 - 15 okt 2024

Tijd

Gehele dag

Kosten

€1,180.00
SICILIË

Locatie

SICILIË
Lungomare La Battigia ,91011 Alcamo Marina TP-Italia

Organisator

Spiga d'Oro - Ristorante
Telefoon
015/52 05 35
Email
info@spigadoro.be
Website
http://spigadoro.be

Voor meer info en/of boekingen, gelieve ons een email te sturen via info@spigadoro.be of telefonisch contact te nemen via: 015/52 05 35

Weer

Helder
Helder
28 ° C
Wind: 15 KPH
Luchtvochtigheid: 70 %
Voelt als: 31 ° C

Ervaringen van onze gasten(05)

 1. Franco Di Taranto jij bedankt! We hebben zo genoten van deze fantastische reis, alles was tot in het kleinste detail geregeld 🍀 blij dat we erbij konden zijn!!!

  Reply
 2. Superleuke week in Friuli (Italië) gehad met fijne mensen en een supertoffe begeleider. Dank u Spiga d’Oro en Franco Di Taranto.

  Reply
 3. Toffe groep, perfecte organisatie, kortom een fantastische vakantie, dankjewel, tot snel 🍷😁

  Reply
 4. Francesco DiTaranto

  Patricia Pauwels

  Fantastische week in Italie van wijnproeven – lekker eten – prachtig verblijf en een top organisatie van Franco Di Taranto

  – Spiga d’Oro

  Reply
 5. Patricia pauwels

  Patricia Pauwels

  Fantastische week in Italie van wijnproeven – lekker eten – prachtig verblijf en een top organisatie van Franco Di Taranto

  – Spiga d’Oro

  Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping