Onze wijnkaart biedt een ruime keuze aan wijnen die geselecteerd zijn op hun kwaliteit en de waarde van hun producenten. Wij zijn ervan overtuigd dat het een zeer interessant en onderhoudend menu is.
Emozioni dal bicchiere.
Spiga d'Oro…
Spumanti e Champagne
5 Stuzzichini’s
€18
(tapas) begeleidend bij uw aperitief (per 2 personen)
Bollicine nv Franciacorta Brut, Contadi Castaldi
€10
The authentic personality of the entire land of Franciacorta.
Aperitivo d’ Oro 1990
€9
Revisited Blue Curaçao, Panarea Gin, pompelmoessap, Mezcal
Negroni fatto alla Spiga d’Oro
€12
Sipsmith Gin, Campari, Vermouth del Professore
Sicilian Gin & Tonic
€13
Sicilia Panarea Sunset G & T
Campari
€12
Soda, Tonica, Orange, Ghiaccio
Spritz Aperol
€10
Prosecco di Valdobbiadene, Soda
Basso in alcol
€9
Young Hard Seltzer, St. Germain
Senza Alcol Duchess -Alcohol free Gin & Tonic with aromatic botanicals
€9
Non-alco Gin, Bitter, Tonic
Vini Bianchi
Tartara & polpetto di granchio / timo / avocad
€20
Tartaar van koningskrab / gegratineerde krabpoot / tijmboter / avocado
polpette van kingkrab & gember / raster van seppie
Tartara di tonno / stracciatella di burrata & cetrioli / balsamico di limone
€20
Tartaar van grof gesneden Yellowfin-tonijn / dressing van sjalot & bieslook /
stracciatella van burrata & komkommer / balsamico van limoen
Insalata di Polpo alla Liguria / basilico / patate / mayonaise di botarga / olive taggiasche
€20
Ragout van verse Octopus op Ligurische wijze / aardappelsla / basilicum /
mayonaise van botarga / selder / taggiasche olijven
Insalata Panzanella estiva / fregola Sarda / burrata Pugliese affumicata / avocado / pignoli / olive taggiasche
€19
Veggie !!!! Zomerse “ Panzanella” salade / Sardische fregola / avocado / selder / taggiasche olijven
kerstomaten / gerookte Burrata / pijnpitten / dressing van groene kruiden & chardonnay azijn
Carpaccio di manzo “Fassone” piemontese / grissini di grana / fegato d’oca
€22
Carpaccio van “Fassone” rund licht gepekeld met kruiden-infusie / grissini van grana / ganzenlever
San Daniele Friulano DOP/ burrata al tartuffo / fritto di cime di rape
€24
San Danieleham DOP uit Friuli / burrata met straciatella van zomertruffel / fritto van raapstelen
*Spiga’s mega-super-über-top-signatuur gerecht (als HG € 27)
€19
“Spiga”-pasta gevuld met truffel en provolone / velouté van Pecorino Romano
ragout van verse Toscaanse venkelworst / truffelvlokken
Graag vragen we u om vanaf een gezelschap van 5 personen uw keuze te beperken tot 3 verschillende
Vini Rosati
Linguine di Gragnano con vongole veraci & aglio & peperoncino
€24
Linguine uit Gragnano bloem / verse venusschelpen / knoflook / basilicum / peperoncino
Quattro di Pasta alla fantasia del giorno dello chef - (vanaf 2 Personen )
€24/pp
Quattro van 4 verse pasta’s volgens humeur van onze chef
Ala di Razza / burro al limone e capperi / pasta con Carciofi
€28
Rog / geklaarde botersaus met kappertjes & limoen en mosterd / lamsoren /
mosselen / pasta met artisjoks en ricotta
Branzino / passata di pomodori San Marzano “Petrilli” affumicate / € 30 risotto Venere con botarga di muggine
€30
Filet van zeebaars krokant op vel gebraden / saus van gerookte San Marzano-tomaten “Petrilli”
en gekonfijte citroen / bio-risotto “Venere” met geraspte harderkuit & basilicum
Porchetta di Umbria “Duroc”/ ripieno di noci & timo / laccato con balsamico & cremonese
€28
Gelakt en 24h gegaard buikspek van “Duroc ”varken / vulling van noten, tijm & rozemarijn /
gelakt met soja & vintage balsamico & cremonese honing / “patate al rosmarino é aglio ”
Animelle di bovino Fassone / salsa di funghi & salvia / gnocchi con robiola & tartuffo
€36
Krokant gebraden kalfs-hartzwezeriken / reductie van oesterzwammen & salie
rode biet / aspergebroccoli / verse gnocchi met Robiola & truffel
Tagliata van “filet” van het Piemontees Fassone-rund
€36
Filet van het Fassone-rund / saignant gegrild op houtskool / gemarineerde rucolla /
bruscetta van kerstomaten & basilicum & taggiasche olijven / granavlokken / “patate al rosmarino é aglio”
Het belangrijkste kenmerk van het Fassone rund is dat het “mager” vlees is, arm aan pezen en vet, hartig doch smakelijk. Het Piemontese vlees is uitzonderlijk, een van de beste in Italië, uniek, met het juiste intramusculaire vetgehalte dat het mager, laag in cholesterol maar vooral intens lekker maakt.
Graag vanaf 5 personen uw keuze beperken naar 3 gerechten.
Vini Rossi
Panna Cotta al modo Piemontese
€10
Luchtige “Panna Cotta” / ingekookte room / vanillestokken
Crostata meringata alla crema di limone
€11
Home made “Tarteletje” / citroencréme / gebrande meringuetaart / huisbereide Basilicumsorbet /(gelauwerd door gids Gault Millau)
Crème Brûllée
€9
Gebrande Crème Brûllée met vanillestokken
Dame blanche
€9
De klassieker met warm chocolade en slagroom
“Baba” al cioccolato con gelato al pistacchio
€11
Warme chocolade moelleux / huisbereide pistache roomijs / (15 minuutjes wachten aub)
Zabaglione (enkel verkrijgbaar vanaf 2p)
€8pp
Sabayon naar keuze ; Marsala of Amaretto / vanilleijsroom
Kaasbord met een selectie van italiaanse dop-kazen
€15
Geselecteerd door kaasmeester Van Tricht
Vini da Dessert
Panna Cotta al modo Piemontese
€10
Luchtige “Panna Cotta” / ingekookte room / vanillestokken
Crostata meringata alla crema di limone
€11
Home made “Tarteletje” / citroencréme / gebrande meringuetaart / huisbereide Basilicumsorbet /(gelauwerd door gids Gault Millau)
Crème Brûllée
€9
Gebrande Crème Brûllée met vanillestokken
Dame blanche
€9
De klassieker met warm chocolade en slagroom
“Baba” al cioccolato con gelato al pistacchio
€11
Warme chocolade moelleux / huisbereide pistache roomijs / (15 minuutjes wachten aub)
Zabaglione (enkel verkrijgbaar vanaf 2p)
€8pp
Sabayon naar keuze ; Marsala of Amaretto / vanilleijsroom
Kaasbord met een selectie van italiaanse dop-kazen
€15
Geselecteerd door kaasmeester Van Tricht