Wine & Dine “Vie de Romans” Friuli

Lieve lieve gasten!

Het heeft jaren geduurd, jaren. Jaren! Zolang wordt er al elke twee weken wel een flesje Vie di Romans ontkurkt ten huize Di Taranto.  En diegenen die me goed kennen weten dat ik hun wijnen wel eens durf suggereren aan tafel.. 🙂 Maar nu is het zover; na erg lang geduld oefenen reist (volle agenda’s, verplichtingen, Lady Corona, etc.) één van mijn absolute lievelingsdomeinen (en van de Gambero Rosso ook trouwens..) reist vanuit Friuli-Venezia-Giulia richting the great city of Boortmeerbeek!

Zodoende; met heel veel trots mag ik nu officieel verkondigen dat er op 21 oktober een nieuwe Wine ’n Dine zal plaatsvinden, in het bijzijn van Laura van Vie di Romans overigens! Samen met Gianluca (diene ene van Durbuy daar..) zal zij de verschillende cuvées en de nieuwe vintages laten degusteren. Op een donderdagavond trouwens. Dan is het al praktisch weekend hé.

Snel reserveren, de plekjes zijn beperkt.

De witte wijnen van Vie di Romans behoren tot de grootste wijnen van Italië. Jong zijn ze al boeiend om te drinken, maar ze hebben een waanzinnig rijpingspotentieel. Niet voor niks behoren ze tot de top van Italië.

Gianfranco Gallo van Vie di Romans is mijn wijnprofessor. Vóór elk bezoek verheug ik mij weer op het komend college. Het is een zachtaardige rustige man. Samen proeven we het hele gamma en ondertussen onderwijst hij. Er blijkt elke keer wel weer een onderdeel van het wijnmaakproces, het klimaat of het terroir te zijn dat we nog niet eerder besproken hebben. Elke keer kom ik er weer wijzer vandaan. 

De wine en dine zal doorgaan op donderdag 21/10 vanaf 18.30 u stipt

De avond wordt voorgesteld oor onze maitre Gianluca Di Taranto en mevr Laura Zanini van het wijnhuis zelf.

http://www.viediromans.it/home/

Prijs is 120 € per persoon degustatie van 6 cru wijnen met aangepast menu van chef franco

Boeking is volstorting van de wijnavond (120€) op rek spiga d’ oro BE02 0017 7683 0640 met vermelding van uw gsm

 

Datum

okt 21 2021
Expired!

Tijd

18:30 - 23:00
Geef een reactie

© Concept en realisatie door Assoued Design