Wine & Dine “Ronchi di Cialla” Friuli 30/10
Lieve, lieve lezer
Nu de zomer officieel voorbij is (min of meer), we opnieuw gewend raken aan onze werkschema’s (wederom, min of meer) en de Champions League-hymne opnieuw weerklinkt in onze living (inclusief Juventus (L)!), is het ook tijd aan ons te Spiga om weer een versnelling hoger te schakelen. Of om exact te zijn, eerder twee!
Onze eerste versnelling doen we op 30 oktober. Dan halen we, voor hun allereerste wine ’n dine op Belgisch grondgebied in mensengeheugenis, niemand minder dan het gereputeerde Ronchi di Cialla naar België! Er is een waslijst aan redenen waarom je dit moment echt niet zou mogen missen, een korte greep;
*Wereldvermaard, als in we-reld-ver-maard. Geen excessieve uitspraak, verre van. Sta me toe even Antonio Galloni te quoteren; “Anyone looking to understand the importance of Friuli’s indigenous reds and whites owes it to themselves to seek out this portfolio.”
*Vriendelijk, als in de warmte zelve. De familie Rapuzzi staat synoniem voor gastvrijheid, een karakteristiek dat ze ongetwijfeld mee op het vliegtuig zullen nemen richting Spiga. De Friuli trippers zullen de sympathieke familie kennen met de huiselijke lunchen van la mamma.
*De portfolio! Wit, rood, halfdroog, zoet: you name, they got it. ‘Da’s nu niet per se uitzonderlijk hé Franco’ hoor ik je al denken. Nee, dat is waar. Maar het is wél uitzonderlijk wanneer het verdorie absolute top is, in alle kleuren en alle gedaantes!
*En, jawel hoor, de menu. Uiteraard, alsof ik me ga laten kennen en niet zou zorgen voor een erg uitgebreide Friulaanse menu, gekoppeld aan deze ‘Maestro del vino Friulano’.
*De datum! 30 oktober. De dag voor Halloween. Maar ook de dag waarop Aline & ik onze eerstgeborene zijn verjaardag viert 🙂 Het feit dat Gianluca erop staat om de wine ’n dine van Ronchi di Cialla te komen dirigeren en hoop Friulaanse topwijnen te komen serveren op zijn verjaardag mag dienen als extra signaal dat het hier écht wel gaat om een heel erg bijzondere avond.
De start voorzien we om 18h30, de prijs is 115 EUR per persoon en het zal Genieten worden met een hoofdletter.
Inschrijven? Een mailtje naar Franco info@spigadoro.be
waarna u de “go” ontvangt de volstorting te voldoen van 115€ per persoon op de spiga rekening BE 02 0017 7683 0640
Di Taranto Francesco
Weer
Mist
8 ° C
Wind: 12 KPH
Luchtvochtigheid: 100 %
Voelt als: 6 ° C