Wine & Dine “Ronchi di Cialla” Friuli 30/10

Lieve, lieve lezer
Nu de zomer officieel voorbij is (min of meer), we opnieuw gewend raken aan onze werkschema’s (wederom, min of meer) en de Champions League-hymne opnieuw weerklinkt in onze living (inclusief Juventus (L)!), is het ook tijd aan ons te Spiga om weer een versnelling hoger te schakelen. Of om exact te zijn, eerder twee!
Onze eerste versnelling doen we op 30 oktober. Dan halen we, voor hun allereerste wine ’n dine op Belgisch grondgebied in mensengeheugenis, niemand minder dan het gereputeerde Ronchi di Cialla naar België! Er is een waslijst aan redenen waarom je dit moment echt niet zou mogen missen, een korte greep;
*Wereldvermaard, als in we-reld-ver-maard. Geen excessieve uitspraak, verre van. Sta me toe even Antonio Galloni te quoteren; “Anyone looking to understand the importance of Friuli’s indigenous reds and whites owes it to themselves to seek out this portfolio.”
*Vriendelijk, als in de warmte zelve. De familie Rapuzzi staat synoniem voor gastvrijheid, een karakteristiek dat ze ongetwijfeld mee op het vliegtuig zullen nemen richting Spiga. De Friuli trippers zullen de sympathieke familie kennen met de huiselijke lunchen van la mamma.
*De portfolio! Wit, rood, halfdroog, zoet: you name, they got it. ‘Da’s nu niet per se uitzonderlijk hé Franco’ hoor ik je al denken. Nee, dat is waar. Maar het is wél uitzonderlijk wanneer het verdorie absolute top is, in alle kleuren en alle gedaantes!
*En, jawel hoor, de menu. Uiteraard, alsof ik me ga laten kennen en niet zou zorgen voor een erg uitgebreide Friulaanse menu, gekoppeld aan deze ‘Maestro del vino Friulano’.
*De datum! 30 oktober. De dag voor Halloween. Maar ook de dag waarop Aline & ik onze eerstgeborene zijn verjaardag viert 🙂 Het feit dat Gianluca erop staat om de wine ’n dine van Ronchi di Cialla te komen dirigeren en hoop Friulaanse topwijnen te komen serveren op zijn verjaardag mag dienen als extra signaal dat het hier écht wel gaat om een heel erg bijzondere avond.
De start voorzien we om 18h30, de prijs is 115 EUR per persoon en het zal Genieten worden met een hoofdletter.
Inschrijven? Een mailtje naar Franco info@spigadoro.be
waarna u de “go” ontvangt de volstorting te voldoen van 115€ per persoon op de spiga rekening BE 02 0017 7683 0640
 Di Taranto Francesco

 

  • 00

    dagen

  • 00

    uren

  • 00

    minuten

  • 00

    secondes

Datum

30 okt 2024

Tijd

18:30 - 23:00

Kosten

€80.00
SPIGA D'ORO

Locatie

SPIGA D'ORO
Leuvensesteenweg 43, 3191 Boortmeerbeek

Al drie decennia lang betovert de familie Di Taranto fijnproevers met hun onweerstaanbare Italiaanse keuken. In het betoverende restaurant Spiga d'Oro in Boortmeerbeek transformeren ze met passie en vakmanschap hoogwaardige ingrediënten tot culinaire meesterwerken. Chef-kok Francesco Di Taranto omarmt het 'Slow Food Presidio'-principe en laat authenticiteit schitteren op het bord. Beleef de smaakrevolutie met signatuurcreaties zoals de 'Spiga'-pasta, rijk gevuld met truffel en provolone, of verwen uw smaakpapillen met hemelse bereidingen van koningskrab die al jaren de kaart sieren. Voor een onvergetelijke culinaire ontdekkingsreis nodigen wij u uit om te kiezen voor het 7-gangenmenu 'La Passegiata dello Chef'. Laat uzelf verrassen en geniet van een gastronomische reis vol verfijning en smaak.

Organisator

Spiga d'Oro - Ristorante
Telefoon
015/52 05 35
Email
info@spigadoro.be
Website
http://spigadoro.be

Voor meer info en/of boekingen, gelieve ons een email te sturen via info@spigadoro.be of telefonisch contact te nemen via: 015/52 05 35

Weer

Mist
Mist
8 ° C
Wind: 12 KPH
Luchtvochtigheid: 100 %
Voelt als: 6 ° C

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping