ALGEMENE BASIC WIJNCURSUS 2020 BY GIANLUCA

Corso di Vino 2020

“Beeld je je eens in? Een jaar waarin wij, Spiga, geen extravagante nieuwe events inplannen. Haha! Onmogelijk, toch? En dan al zeker in een jubileum-jaar als deze, waarin je favo-Italiaan haar 30ste kaarsje zal uitblazen. 30!

Om zoiets niet in alle stilte voorbij te laten gaan, gaan we, na een sabbatjaar, er opnieuw invliegen met onze wijncursus. Dezelfde u ondertussen al wel bekende Gianluca gaat hiervoor zorgen. Gianluca, nog steeds die kleine peuter dat vroeger rondcrosste in Spiga, alleen mag hij zich nu tegenwoordig naast Beste Sommelier van Gault & Millau 2018, Belgian Sommelier of the Year 2018, Best Sommelier of Belgium for FoodTaster 2019 nu ook officieel de Beste Sommelier van België 2020 noemen én is hij afgestudeerd aan de prestigieuze universiteiten Suze-la-Rousse in Chateauneuf-du-Pape en aan de WSET-school te Londen.. En doet ie ook nog wat exrtra’s in The Jane 🙂 Wel, die Gianluca, die gaat voor 8 interactieve aangename en zéér leerrijke lessen zorgen. Steeds van 17h30 (stipt aub) tot 20h30 in het Cultuurhuis te Hever, steeds om de twee weken op zondag, startende op 6 september en met de laatste cursus ingepland op 13 december.

Waarop deze brave man zijn focus zal leggen? Op wijn. Van A, tot Z. Niet op regio’s en niet op landen deze keer. Wel wijn, startende bij het beginproces van wijn, gaande van de verschillende technieken en productiemethodes naar alle mogelijke opties een wijnproducent/wijnmaker heeft om haar/zijn eindproduct te beïnvloeden. En waar zij of hij tegenwoordig rekening mee moet houden (global warming, què?) en welke wijntrends er zich tegenwoordig manifesteren in de wijnwereld. Klinkt technisch zegt u? Wel, dat is dan weer nét niet de bedoeling: Gianluca gaat het onmogelijke trachten waar te maken, namelijk er op 4 maanden tijd voor zorgen dat zowel een wijnleek als een connaisseur uit elke les zal stappen met een verbrede kennis zonder het te ingewikkeld of complex te maken! Ook al vinden de lessen plaats op zondagen. En, oh ja, er zal ook geproefd worden. De Beste Somm van België zal er ook werk van maken zijn tasting-technieken met jullie te delen!

 

Daar de lessen aanvullend op elkaar zijn, en de ene de andere zowel aanvult als opvolgt, kan de cursus enkel in haar geheel opgenomen worden. Dit lijkt een hele opgave, maar vergis je niet: tijd vliegt! En er is niets leuker dan een gezellig klasje dat elkaar door en door kent!

In de prijs inbegrepen: Cursus, wijnen water, grissini é un po di salumi..

Hoe inschrijven ? voor u volstort graag een mailtje sturen naar info@spigadoro.be voor beschikbaarheid.

Volstorting van 650 € pp op Spiga rekening
BE 19 3754 3613 4412 graag met vermelding Corso Vino 20 en uw gsm nummer
Bij inschrijving heeft u op de wijnuitstap Toscana (05-2021) recht op 10% korting .

Urenschema

30 augustus

17.30 - 20.30
Corso
ddddddddd

20 september

17.30 - 20.30
fffff
fffffff

Datum

sep 06 2020 - dec 16 2020
Expired!

Tijd

17:30 - 20:30

Kosten

€650,00 pp

Locatie

Cultuurhuis 'oude Pastorie'
Boortmeerbeek

Organisator

Spiga d'Oro
Telefoon
015/52 05 35
Email
info@spigadoro.be
Geef een reactie

© Concept en realisatie door Assoued Design